Ne igraj na Engleze u domaćim bioskopima (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 13:07

"Ne igraj na Engleze" u domaćim bioskopima (AUDIO)

Film “Ne igraj na Engleze“ reditelja Slobodana Pešića obogatio je repertoar domaćih bioskopa. Akteri istoimene kultne predstave Beogradskog dramskog pozorišta, Ivan Tomić, Danijel Sič i pokojni Marko Živić, ponovili su svoje izvanredne role i na filmskom platnu.

Priča o trojici dugogodišnjih prijatelja, Buletu, Piksiju i Paunu koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige, dobila je filmski oblik. Reditelj Slobodan Pešić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je napisao i scenario na osnovu dramskog teksta Vladimira Đurđevića, koncipirao ju je po ugledu na fudbalsku utakmicu.

U toku samo jednog poluvremena, usled neizvesnosti rezultata na površinu isplivava kompleksnost njihovog odnosa, odnosno dugo čuvane tajne, preteći da ga trajno naruše. Reč je o tek drugom Pešićevom filmu, nakon „Slučaja Harms“ koji je snimio davne 1988. godine.

„Ne igraj na Engleze“ pravi je pokazatelj da za dobar film nije neophodno mnogo novca. Nedostatak razumevanja i finansijske podrške institucija nije obeshrabrio glumce u dogogodišnjoj nameri da ekranizuju istoimeni pozorišni komad. U skladu sa mogućnostima, snimili su „road movie“ za samo dve nedelje te kažu u šali da filmu neće biti teško da ostvari zaradu u bioskopima. Ipak, ograničena sredstva uslovila su i drugačiji način rada, objašnjava Ivan Tomić.

„Ubedljivo najteži zadatak prilikom snimanja bio je preneti energiju pozorišne predstave koja je četrnaest godina punila sale i izazivala salve smeha kod publike, na filmsko platno“, ističe Daniel Sič.

Komedija „Ne igraj na Engleze“ stigla je na repertoare domaćih bioskopa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.