Mona Liza ponovo u Luvru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2019, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mona Liza ponovo u Luvru

Zbog rekonstrukcije čuvena Mona Liza bila je izmeštena sa svog standardnog mesta, jer se sala renovirala. Premeštena je u je salu Mediči, gde se nalazila pored Rubensovih slika, pored kojih je Da Vinčijevo remek delo veličine 77 puta 53 santimetra bilo izgubljeno.

Posetioci se žale što čekaju u redu i više sati, da bi ih čuvari ostavljali na miru tek nekoliko minuta, da uživaju u ovom remek delu.

Luvr je najposećeniji muzej na svetu i svake godine ga poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najmanje 10,2 miliona posetilaca, a 80 odsto njih dolazi zbog Mona Lize.

Sada će uslovi za turiste biti znatno bolji.

„Promenili smo 15 godina staru staklenu zaštitu. Zahvaljujući novoj tehnologiji Mona Liza će moći da se vidi mnogo bolje. Imaćete utisak da ste bliži slici. Mona Liza je na starom mestu i sve je kako treba“, rekao je zvaničnik Luvra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.