Mona Liza opet na starom mestu: Sada ćete je videti mnogo bolje

Izvor: B92, 08.Okt.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mona Liza opet na starom mestu: "Sada ćete je videti mnogo bolje"

Slavna slika Leonarda da Vinčija, Mona Liza, posle restauracije prostorije u Luvru, gde je tradicionalno izložena, ponovo je na svom mestu.

Mona Liza je do danas bila izmeštena sa svog standardnog mesta jer se ta sala renovirala i bila je smeštena u salu Mediči, gde se nalazila pored Rubensovih slika, pored kojih je da Vinčijevo remek-delo veličine 77 puta 53 centimetra bilo izgubljeno.

Posetioci se inače često žale što nekada čekaju u redu i više sati, da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi ih čuvari ostavljali da vide čuvenu sliku tek nekoliko minuta.

Luvr je najposećeniji muzej na svetu i svake godine ga poseti najmanje 10,2 miliona posetilaca, a 80 odsto ih dolazi zbog Mona Lize. Sada će uslovi za turiste biti znatno bolji.

"Promenili smo 15 godina staru staklenu zaštitu. Zahvaljujući novoj tehnologiji Mona Liza će moći da se vidi mnogo bolje. Imaćete utisak da ste bliži slici. Mona Liza je na starom mestu i sve je kako treba", rekao je zvaničnik Luvra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mona Liza opet na starom mjestu: "Sada ćete je vidjeti mnogo bolje"

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2019, 08:21

Slavna slika Leonarda da Vinčija, Mona Liza, poslije restauracije prostorije u Luvru, gdje je tradicionalno izložena, ponovo je na svom mjestu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.