Ko može da se prijavi na Master klas Marine Abramović

Izvor: RTS, 22.Avg.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko može da se prijavi na Master klas Marine Abramović

Još nekoliko dana je ostalo za prijavu na Master klas Marine Abramović, koji će se održati u sklopu retrospektivne izložbe "Čistač" u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Odabrani mladi umetnici i studenti umetničkih fakulteta će u programu koji traje tri dana provesti vreme sa Marinom u umetničkom radu, istraživanju, učenju i upoznavanju sveta umetničkog performansa.
Konkurs je otvoren do 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << avgusta, rekla je, gostijući u Jutarnjem programu RTS-a, Slavica Pešić iz Muzeja savremene umetnosti. 

Istakla je da je važno da mladi umetnici koji se bave performansom i studenti prilože kratku biografiju ali i tri performansa koja će da dokumentuju video i foto materijalom.
Kako je rekla, kvalitet tog materijala nije važan, nego je bitno da se vidi performans. 
Selekciju će vršiti Marina Abramović i ona će mladim umetnicima preneti iskustvo i upoznati ih sa svetom performansa.  
Nakon što provedu vreme s njom, izabrani kandidati će dobiti sertifikat da su prošli njen Master klas.  
Govoreći o retrospektivnoj izložbi "Čistač", Slavica Pešić je rekla da je reč o velikoj evropskoj retrospektivi i da je Beograd sedmi grad u kojem se izložba postavlja. Ona obuhvata sve faze karijere Marine Abramović.  
Kako je navela, neke generacije ovde nikad nisu videle njene radove uživo a za mlađe je ona postala poznata kada je ušla u mejnstrim vode.  
Dodaje da je veliko interesovanje u zemlji i regionu, a Beograd će biti poslednja stanica izlože "Čistač". 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.