Ko je ubio Natali Vud?

Izvor: B92, 19.Nov.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je ubio Natali Vud?

Američka policija odlučila je u petak da ponovo otvori istragu o okolnostima smrti glumice Natali Vud, pronađene mrtve 1981. godine, i to na osnovu novih informacija dobijenih u tužilaštvu Los Anđelesa.

Natali Vud (Nathalie Wood) je pronađena udavljena pošto se vozila brodom sa svojim drugim suprugom Robertom Vagnerom (Wagnerom), kod ostrva Katalina, nadomak Los Anđelesa. Policija i tužilac Los Anđelesa tada su proglasili njenu smrt za nesrećni slučaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali kako to obično biva godinama kruže razne spekulacije o okolnostima koje su pratile smrt glumice.

Istražitelji su u sada naveli da su na osnovu novih informacija, ponovo otvorili istragu. Kapetan broda Denis Dejvern (Dennis Davern) rekao je lokalnim medijima da godinama pokušava nešto da kaže, ali da ga zapravo niko nije slušao. Dejvern je napisao knjigu zajedno sa novinarem Martijem Rulijem (Rulli) u kojem opisuje žestoku svađu Natali Vud i njenog supruga, dan pre njene smrti. U intervjuu televiziji „NBC" kapetan tvrdi da se Vagner svađao sa Vudovom, ubrzo pre nego što je nestala i da glumac nije bio mnogo zainteresovan da je pronađe.

Detektiv Džon Korina (John Corrina) rekao je novinarima da prvobitni zaključak da je reč o slučajnom davljenju nije promenjen, ali da je slučaj otvoren pošto su detektivi dobili nove informacije iz više izvora. Na pitanje da li je Vagner, koji sada ima osamdeset jednu godinu, osumnjičen, Korina je odgovorio da nije.

Vagner, zvezda serije „Heart to Heart" u svojoj autobiografiji naveo je da sebe krivi zbog njene smrti. „Niko ne zna", napisao je on 2008. „Postoje dve mogućnosti: ili je pokušavala da pobegne od svađe ili je pokušavala da veže čamac. Na kraju krajeva niko ne zna šta se tačno dogodilo".

Sestra Natali Vud rekla je u intervjuu televiziji „CNN" da ne veruje da je njena sestra slučajno pala u vodu. Lana Vud izjavila je da je više puta razgovarala sa kapetanom jahte i da joj je on rekao da je Vagner odgovoran za pad njene sestre u vodu.

„Ne verujem da je pala. Ne znam da li je gurnuta. Ne znam šta se dogodilo, ali znam da nije trebalo da umre", rekla je ona.

Telo glumice pronađeno je na milju od jahte. Prema policijskim izveštajima na sebi je imala spavaćicu i jaknu, ali i više modrica i povređen levi obraz.

Natali Vud, dete ruskih doseljenika, rođena je u San Francisku 1938. godine. Već kao dete počela je karijeru u filmovima „Čudo u 34. ulici" (1947), pod strogim nadzorom svoje majke. Sa nepunih sedamnaest godina Natali Vud je snimila osamnaest filmova. Prvu zreliju ulogu dobila je u slavnoj drami „Buntovnik bez razloga" (1955), za koju je nominovana za Oskara.

Kasnije su usledile uloge u slavnim filmovima kao sto su „Tragači", „Priča sa zapadne strane", film koji je osvojio Zlatni globus i Oskara za najbolji film.

Za uloge u filmovima „Sjaj u travi" i „Ljubav sa pravim strancem" ponovo je nominovana za Oskara. Osvojila je tri Zlatna globusa, dva puta za novu zvezdu koja obećava, a jedan za ulogu u TV seriji „Odavde do večnosti" iz 1980. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.