Izložba slika Boba Dilana u Londonu

Izvor: Blic, 15.Jun.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika Boba Dilana u Londonu

U Londonu je juče otvorena izložba slika Boba Dilana koju čini 80 radova nastalih na osnovu skica i crteža koje je američki muzičar uradio na turnejama.

Reč je o do sada najvećoj postavci umetničkih radova Boba Dilana. Muzičar koji je prodao 110 miliona albuma i dobio jednog Oskara, na slikama je uz obilje boja prikazao prostor iza scene, dekore hotelskih soba, gradove i pejzaže koje je obišao tokom prosečno 100 dana koliko je, tokom četiri decenije, godišnje provodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na turnejama.

Među eksponatima su i mrtve prirode - tri stolice i korpa sa breskvama, serija vaza sa suncokretima po ugledu na Van Goga, hotelski bazen. Pored toga, Dilan ne skriva ljubav prema ženama, gracioznih silueta i raznobojnih haljina. Na slici „Dve sestre" - jednom od centralnih eksponata - dve žene leže na krevetu, pri čemu je jedna obučena, a druga na sebi ima samo grudnjak. Izložba u Londonu traje do 13. jula.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.