Preminula Vasilija Radojčić

Izvor: RTS, 26.Sep.2011, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Vasilija Radojčić

Istaknuta umetnica Vasilija Radojčić preminula je u Beogradu u 75. godini. Sahrana je u sredu na Novom groblju u Beogradu.

Vokalna solistkinja i istaknuta umetnica Vasilija Radojčić preminula je juče u Beogradu u 75. godini.

Vasilija Radojčić rođena je u Kragujevcu 21. aprila 1936. godine. U rodnom gradu završila je i gimnaziju, a potom je upisala studije francuskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Od 1958. bila je solista Radio Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a od 1961. počinje da snima za PGP-RTB.

Kao dugogodišnji saradnik Radio-televizije Srbije snimila je veliki broj emisija i trajnih snimaka za zvučni arhiv RTS-a.

Mnoge pesme koje je izvodila tokom duge i bogate pevačke karijere postale su "evregrin" hitovi, koje rado slušaju različite generacije.

Komemoracija Vasiliji Radojčić biće održana u sredu, 28. septembra, u 10 sati u maloj sali Doma Sindikata, a sahrana je istog dana, u 11.30. na Novom groblju u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otišla u legendu: Preminula Vasilija Radojčić

Izvor: Svet, 26.Sep.2011

naslov: . Otišla u legendu: Preminula Vasilija Radojčić. . . . excerpt: . Vokalna solistkinja i istaknuta umetnica Vasilija Radojčić preminula je juče u Beogradu u 75. godini, nakon duge...

Nastavak na Svet...

Preminula Vasilija Radojčić

Izvor: Tracara.com, 26.Sep.2011

Čuvena pevačica izvorne muzike, Vasilija Radojčić, preminula je u svojoj 75-oj godini. Bila je najpoznatija po svom izvrsnom glasu i pesmama: Mito bekrijo, Ajde Jano, Dimitrije, sine Mitre..Komemoracija u organizaciji Akademije scensko - muzičke umetnosti Srbije, biće održana u sredu, 28. septembra...

Nastavak na Tracara.com...

Otišla još jedna legenda: Preminula Vasilija Radojčić

Izvor: Scandal.rs, 27.Sep.2011, 01:10

Vokalna solistkinja i istaknuta umetnica Vasilija Radojčić preminula je juče u Beogradu u 75. godini. Komemoracija Vasiliji Radojčić biće održana u sredu, 28. septembra, u 10 sati u maloj sali Doma Sindikata, a sahrana je istog dana, u 11.30. na Novom groblju u Beogradu. Prošle godine, Vasilija...

Nastavak na Scandal.rs...

Preminula Vasilija Radojčić

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Sep.2011

Istaknuta umetnica Vasilija Radojčić preminula je u Beogradu u 75. godini. Sahrana je u sredu na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Preminula Vasilija Radojčić

Izvor: Šumadija Press, 27.Sep.2011

Kragujevčanka i velika umetnica srpske izvorne i narodne pesme, Vasilija Radojčić, umrla je juče u Beogradu u 75. godini, posle duge i teške bolesti.

Nastavak na Šumadija Press...

Sahrana Vasilije Radojčić sutra na Novom groblju

Izvor: Blic, 27.Sep.2011

Pevačica narodne muzike Vasilija Radojčić, koja je preminula u nedelju u Beogradu, biće sahranjena sutra (sreda, 28. septembar) u 11.30 časova na Novom groblju. Komemoracija će biti održana u Domu sindikata u deset časova...Vasilija Radojčić je rođena u Kragujevcu, gde je završila gimnaziju....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.