PREMINULA VASILIJA RADOJČIĆ

Izvor: Kurir, 27.Sep.2011, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMINULA VASILIJA RADOJČIĆ

Zbogom, legendo! Vasilija Radojčić, legenda srpske izvorne i narodne muzike, preminula je juče u Beogradu posle duge i teške bolesti.

Zbogom, legendo!

Vasilija Radojčić, legenda srpske izvorne i narodne muzike, preminula je juče u Beogradu posle duge i teške bolesti.

Vasilija je rođena 1936. godine u Kragujevcu, gde je završila gimnaziju. Studirala je francuski jezik u Beogradu. Pevačku karijeru je započela šezdesetih godina 20. veka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Mnoge njene pesme postale su evergrin, a kvalitetne interpretacije i glas obojen emocijama privukli su veliki broj poštovalaca.

Zvanje istaknutog umetnika stekla je 1980. godine. Za sobom je ostavila pesme kao što su „Dimitrijo, sine Mitre“, „Veseli se, kućni domaćine“, „Na Uskrs sam se rodila“, „Mito, bekrijo“, „Ajde, Jano, kolo da igramo“ i mnoge druge.

(J. M.)

Lepa Lukić:

- Vasilija je bila velika pevačica. Njen doprinos muzici je ogroman.

Snežana Đurišić:

- Mnogo sam je cenila kao osobu i kao prijatelja, još sam u šoku.

Predrag Živković Tozovac:

- Žao mi je, to je legenda, koja je dobro pevala i bila dobra žena.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.