Hrvatski glumac Božidar Orešković izvršio samoubistvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2010, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski glumac Božidar Orešković izvršio samoubistvo

ZAGREB -

Poznati hrvatski pozorišni, filmski i TV glumac Božidar Orešković nađen je obešen u voćnjaku kod svoje kuće kraj Velike Gorice, nedaleko od Zagreba.

Kako izveštavaju hrvatski mediji, žena 68. godišnjeg glumca prijavila je njegov nestanak u subotu ujutro. Nakon nekoliko sati potrage pripadnici Gorske službe spasavanja oko 14.30 sati našli su ga obešenog.

U zagrebačkoj policiji izjavili su da na Oreškovićevom telu nisu nađeni tragovi nasilne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smrti i da se radi o samoubistvu, iako glumac iza sebe nije ostavio oproštajno pismo.

Božidar Orešković rođen je 1942. u Zagrebu. Akademski glumac bio je poznat kao doajen Hrvatskoga narodnog kazališta, a publici sa prostora bivše Jugoslavije najpoznatiji je po ulozi partizana Riđana, jednog od dva glavna junaka u dramskoj seriji "Kapelski kresovi" iz 1974.

Ostvario je i zapažene uloge u filmovima "Konjanik", "Kako je počeo rat na mom otoku", "Krhotine", "Četverored", "Gospa", "Je li jasno, prijatelju?", "Živi i mrtvi" i "Novogodišnja pljačka".

Najmlađe generacije u Hrvatskoj pamte ga po ulogama u serijama "Ponos Ratkajevih" i "Dobre namjere" koje je ostvario nakon penzionisanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski glumac Božidar Orešković izvršio samoubistvo

Izvor: Večernje novosti, 12.Jul.2010

Glumac nađen obešen u voćnjaku pored svoje kuće kraj Velike Gorice

Nastavak na Večernje novosti...

Hrvatski glumac Božidar Orešković izvršio samoubistvo

Izvor: Politika, 12.Jul.2010

ZAGREB - Poznati hrvatski pozorišni, filmski i TV glumac Božidar Orešković nađen je obešen u voćnjaku kod svoje kuće kraj Velike Gorice, gradu blizu Zagreba...Kako izveštavaju hrvatski mediji, žena 68-godišnjeg glumca prijavila je njegov nestanak u subotu ujutro. Nakon nekoliko sati potrage...

Nastavak na Politika...

Hrvatski glumac Božidar Orešković izvršio samoubistvo

Izvor: Press, 13.Jul.2010, 05:27

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Božidar Orešković (68) obesio se u voćnjaku u blizini kod svoje kuće u Velikoj Gorici, kod Zagreba .Kako izveštavaju hrvatski mediji, žena 68-godišnjeg glumca prijavila je njegov nestanak u subotu ujutru....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.