DOM OMLADINE PLAČE I PEVA Dirljiv oproštaj od Vlade Divljana

Izvor: Blic, 10.Mar.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOM OMLADINE PLAČE I PEVA Dirljiv oproštaj od Vlade Divljana

Komemoracija poznatom muzičaru Vladi Divljanu (1958-2015) održana je u podne u Domu omladine Beograda. Dvorana "Amerikana" bila je tesna da primi sve prijatelje i poštovaoce Vladinog lika i dela.

Na bini je velika Vladina slika na kojoj je nasmejan i kakvog treba da ga pamtimo. U prva tri reda sede porodica prijatelji i najbliži saradnici a ostali stoje.

Na balkonu su Dušan Kojić Koja, Zdenko Kolar, Bajaga...Na pozornici supostavljeni i instrumenti pošto će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvedeno i nekoliko Vladinih numera. Tu su i članovi sastava Ljetno kino iz Zagreba sa kojima je nastupao.

Prvi je govorio legendarni muzički urednik i voditelj Studija B Sloba Konjović koji je podsetio na sve faze stvarlaštava Vlade Divljana.

- Ovde smo da slavimo, ono što je Vlada ostavio Beogradu. To vredi i to će trajati - rekao je Konjović.

Potom se na veoma emotivan način od Vlade Divljana oprostio Svetozar Cvetković koji je pričao o detinjstvu i drugovanju sa njim, kada su jedan drugog zvali Vladica i Svetica.

- Život Vlade Divljana se nikad neće završiti. Vidimo se Vladice. Tvoj Svetica - rekao je Cvetković.

Pesnik Ljubivoje Ršumović koji je sa Divljanom radio predstavu "Rokenrol za decu" i seriju "Fazoni i Fore" je istakao da nam je otišao jedna od najboljih.

-  Nešto me je teralo da kada sam čuo za Vladu da svojoj porodici prvo, a sad svima vama ovde izražavam saučešće, jer nam je otišao jedan od najboljih.

Na binu je potom izašao Bend "Ljetno kino" i izveo pesmu "Samo jednu ljubav imam". Pozvali su i publiku da peva, ali emocije su toliko jake da su mnogima suze krenule na oči.

Gile je sa "Ljetnjim kinom" i Zdenkom Kolarom izveo "Nebesku temu".

Potom su izašli i pridružili se muzičarima Bojana iz grupe "Svi na pod" i Vaske "Eva Braun" i "za najboljeg ortaka" izveli pesmu "Odnesi me".

Zatim su im se priključili Koja iz "Discipline kičme", Aleksandar Šandorov, bubnjar Marko Milivojević, perkusionista Boris Bunjac i Bajaga, kada su svi zajedno otpevali pesmu "Rusija".

- Ovu pesmu je Vlada najviše voleo, ali nisam mogao da zamislim da ću je pevati u ovakvoj prilici - rekao je drhtavim glasom Bajaga.

Kremacija Vlade Divljana će biti održana danas u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Nekadašnji frontmen beogradskog vokalno instrumentalnog benda "Idoli" i istaknuti muzičar jugoslovenskog novog talasa godinama se borio sa teškom bolešću koja se poslednjih meseci pogoršala, a preminuo je 5. marta u austrijskoj prestonici.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Beograd: Oproštaj od Vlade Divljana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2015

Uz zvuke "Idola", u  beogradskom  Domu  omladine, održana je komemoracija posvećena Vladi Divljanu..."Saosećanje i ljubav je ono što sam prepoznavao kod Vlade. On je bio muzika i rokenrol" rekao je Sloba Konjević bivši muzički urednik Studija B..."Branio je duh Beograda koji pamtimo, život...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.