Čaplinov osmeh u Gradskoj koncertnoj dvorani (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022, 17:17

"Čaplinov osmeh" u Gradskoj koncertnoj dvorani (AUDIO)

Multimedijalnim nastupom „Čaplinov osmeh“, koji sadrži 13 pesama koje je komponovao Čarli Čaplin za svoje najpoznatije filmove, u aranžmanu za violinu i klavir, novosadskoj publici će se sutra, u Gradskoj koncertnoj dvorani, prvi put predstaviti violinista Filip Kvint. Nastup, inspirisan Čaplinovim delom, počeće u 20 časova, a sa Kvintom će nastupiti i slavni pijanista Jun Čo.

Lik Čarlija Čaplina, koji nije bio samo glumac, već i kompozitor, kao i njegovo svestrano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obrazovanje, bili su inspiracija za izvedbu njegovih pesama, objašnjava violinista Filip Kvint. Ta muzika je namenjena, prvenstveno, filmskim scenama, te je poseban izazov bio interpretirati je za publiku, a posebno u aranžmanu za violinu, kaže Kvint.

Reč je o jedinstvenom i istorijski važnom projektu, objašnjava direktor Gradske koncertne dvorane Stefan Milenković, dodajući da projekat „Čaplinov osmeh“ povezuje dva vremenska razdoblja. Na taj način će se publici približiti lik Čarlija Čaplina, ne samo kao glumca i reditelja, već najpre kao kompozitora:

Taj multimedijalni projekat, stoga, ima i obrazovni karakter, dodao je Milenković i naglasio da se život Čarlija Čaplina može najbolje prikazati upravo spojem različitih vrsta umetnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Slavni violinista Filip Kvint održao koncert u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 05:01

Jedan od vodećih američkih violinista, Filip Kvint, održao je večeras koncert u Gradskoj koncertnoj dvorani...Za klavirom je bio Jun Ču, a koncert nosi naziv "Čaplinov osmeh". Posetioci su mogli da čuju 13 aranžmana za violinu i klavir sa pesmama koje je komponovao Čarli Čaplin za svoje najpoznatije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.