64. Zmajeve dečje igre počele danas (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 12:26

64. Zmajeve dečje igre počele danas (AUDIO)

Igre su otvorene tradicionalnim recitovanjem Zmajevih pesama na njegovom grobu u Sremskoj Kamenici. U prilogu za RNS, Milan Rakjić.

Zmajeve stihove recitovao je glumac Srđan Timarov, a program ovogodišnjih Zmajevih dečjih igara odvijaće se do nedelje na nekoliko lokacija u gradu i prigradskim mestima.

Očekuje nas nedelju dana programa u okviru kojeg će deca i mladi predstaviti svoje govorno, muzičko, likovno i literarno stvaralaštvo. U programu će osim dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i mladih učestvovati i profesionalni umetnici koji stvaraju za decu, kaže direktorka Zmajevih dečjih igara Dušica Marinović.

"Bezmalo 100 umetnika iz svih oblika stvaralaštva za decu. Održavaće se na više lokacija. Programi su kategorisani, plesnog karaktera će se održavati u dvorištu Sokolskog doma i ispred "Promenade" a muzički, i dramski govorni programi će se odvijati u saletli Dunavskog parka.

Ovogodišnja priznanja Zmajevih dečjih igara biće uručena književnici Vesni Ćorović Butrić i Rastislavu Durmanu kao i Uglješi Šajtincu koji je i nosilac Zmajevog pesničkog štapa ove godine, dodaje Dušica Marinović.

Uprkos tome što neće biti tradicionalnog vatrometa iz centra na koji smo navikli kada se govori o Zmajevim dečjim igrama, nema sumnje u to da nas u narednih sedam dana očekuje prelep i raznovrstan program na radost svih mališana koji sa drugarima uživaju "dok slavuj pesmom ljulja lug" kao što kaže Jovan Jovanović Zmaj u svojoj pesmi Ala je lep ovaj svet!

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počele Zmajeve dečje igre

Izvor: NoviSad.com, 22.Jun.2021, 09:02

Tradicionalne Zmajeve dečje igre počele su juče pod sloganom „Reči su drveta, od njih šuma biva!“. Igre su otvorene tradicionalnim recitovanjem Zmajevih pesama na njegovom grobu u Sremskoj Kamenici, a stihove je govorio glumac Srđan..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.