ŠOK u Kruševcu! Prečicom do Časnog krsta

Izvor: Mondo, 20.Jan.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK u Kruševcu! Prečicom do Časnog krsta

Rezultat trke za časni krst u Beloj Vodi (Kruševac) poništen je zbog neregularnosti – jedan od učesnika je do krsta stigao znatno kraćim putem. Evo kako.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako jedan muškarac ne stoji sa ostalima, već na obali reke čeka da trka počne.

Kada su plivači uskočili u vodu sa ponotona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << on je prepolovio put i plivanje skočivši sa obale i sa samo nekoliko zamaha stigao je prvi do krsta.

Ja kad časno plivam za Časni krst pic.twitter.com/YStNekxE2s

— MrZajebaVancija (@Culinac) January 19, 2018

RTS navodi da je trka zbog toga poništena, pa je zvanična nagrada kasnije dodeljena prvom plivaču iz grupe, 15-godišnjem Lazaru Krstiću iz Kruševca.

Na konstataciju reporterke RTS da je mlađi momak  bio prvi Aleksandar Gašić je rekao odgovorio : "Nije, nije", ali je na tvrdnju da je do krsta doplivao kraćim putem rekao "Jesam."

Momak koji je poštovao pravila takmičenja bio je u čudu.

Devetogodišnjak plivao za krst u Svilajncu! VIDEO

"Bio sam prvi i odjednom vidim nekog ispred sebe, a znam da sam bio prvi",  izjavio je mladić.

Širom Srbije organizovano je plivanje za časni krst. Na Adi Ciganliji najbrži je bio pripadnik Vojne akademije Sava Stanković (21), dok je na Zemunskom keju prvi bio srednjoškolac Uroš Radulović.

Kako je trka za Časni krst prošla u drugim gradovima čitajte OVDE.

Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: "Ovo je sin moj i njega poslušajte".

Pliva se 33 metra, što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ja sam prvi stigao do krsta"; Kraćim putem? "Da"

Izvor: B92, 20.Jan.2018

Beograd -- Aleksandar Gašić iz Brezovice izjavio je za RTS nakon plivanja za časni krst u Beloj Vodi kod Kruševca da je on stigao prvi do krsta...Podsećamo, trka je poništena zato što je Gašić do krsta stigao znatno kraćim putem od ostalih učesnika...Na pitanje novinarke da li je mlađi dečak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.