Izvor: S media, 22.Avg.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševac: 2.000 radnika ide na kazan!

"Nemamo zdravstveno osiguranje, a imamo gomilu neplaćenih računa za struju, vodu, telefon. Kako da spremimo decu za polazak u školu i obezbedimo ogrev za sledeću zimu" piše u zahtevu koji su u sredu ispred Centra za socijalni rad nosili očajni radnici IMK „14. oktobar“, gde je 1.550 ljudi u ponedeljak primilo osmi deo novembarske plate iz 2011. godine.

Sa njima u koloni ispred Centra bili su i radnici HI „Župa“, gde njih 340 nije primilo 20 plata! Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zajedno, ujedinjeni u bedi, traže socijalnu pomoć. Traže i da se hrane u Narodnoj kuhinji.

"Protestovali smo danima, jer u proseku primamo oko 5.000 dinara zaostalih zarada i tako pola godine", iznosi Dejan Mutavdžić, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ u IMK „14.oktobar“. "Niko nam nije odgovorio, ministarstva, Gradska uprava, RFZO."

Od kako su u restrukturiranju, država im je, kažu, vlasnik koji im ne obezbeđuje posao. Ne da im ni da se leče, jer sama ne uplaćuje doprinose. Radnici nekadašnjih giganata, koji su zajedno upošljavali skoro 10.000 ljudi, postali su socijalni slučajevi. U sredu su iz Centra pokupili obrasce, a da li će ih zaista popuniti, prikupljati svu potrebnu dokumentaciju ostaje da se vidi. Centar, opet, ima dva meseca da zahteve razmotri.

(Novosti)

FOTO: Novosti
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.