Devetoro povređenih u nevremenu

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jun.2011, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devetoro povređenih u nevremenu

/bizlife.rs/ Grad i nevreme naneli veliku štetu u više opština u Srbiji. U Arilju proglašena vanredna situacija. Povređeneo devet osoba, od kojih petoro u Kruševcu, kada se srušio šator.


Nevreme praćeno obilnim padavinama, jakim olujnim vetrom i gradom veličine oraha, pričinilo je veliku materijalnu štetu u nekoliko opština u Srbiji. Povređeneo je devet osoba, od kojih petorou Kruševcu, kada se srušio šator.

Prema prvim informacijama sa terena,  najveće štete pretrpela je opština Arilje, gde su stradali poljoprivredni usevi, pre svega maline, jabuke, šljive i to na teritoriji tri četvrtine opštine.

Osim toga oštećeni su lokalni putevi i automobili, a na mnogim kućama polupani su crepovi i prozori.

Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji ove opštine, a trenutno se radi na prikupljanju informacija o ugroženim domaćinstvima i pričinjenoj materijalnoj šteti.

Jako nevreme zahvatilo je i opštine Čačak, Čajetinu i Lučane, gde je usled obilnih padavina i jakog grada veličine jajeta došlo do oštećenja krovnih konstrukcija i plavljenja lokalnih puteva i podrumskih prostorija.

Pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica angažovani su na crpljenju vode sa poplavljenih lokacija i na pomaganju ugroženima čiji su krovovi oštećeni i urušeni.

U opštini Kruševac, olujni vetar lomio je dalekovode. Usled jakog nevremena, srušio se šator na gradskom vašaru i tom prilikom lakše je povređeno pet osoba.

Ulica Cara Lazara u tom gradu nije bila prohodna za saobraćaj gotovo pola sata, a više od 150 građana, koji žive uglavnom u nižim delovima grada, prijavili su da im je voda ušla u podrume.

Oko 21.45 i Niš je zahvatilo nevreme koje je trajalo oko pola sata. Jaku kišu u nekim trenucima pratio je i grad veličine oraha. Za samo sat vremena temperatura je u Nišu sa 29 pala na 19 stepeni.

Protivgradne stanice dejstvovale su u više navrata. Prema rečima načelnika sektora za vanredene situacije MUP-a Srbije Predraga Marića, zbog velikih gradonosnih oblaka, protivgradna zaštita nije mogla da bude uspešnija.

Radarski centar Užice dejstvovao je sa 120 raketa sa 65 stanica koje pokrivaju opštine Užice, Čajetina, Arilje, Bajina Bašta i Požega. Radarski centar Kruševac je delovao sa 150 raketa, Bešnjaja 65, Kraljevo 65, Sjenica 47, Niš 69 i Crna kukavica sa 46.

SrbijakruševacGRADnevremearilje

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.