Deo Aleksinca bez struje 4 - 5 dana

Izvor: B92, 25.Jun.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo Aleksinca bez struje 4 - 5 dana

Beograd -- Nevreme praćeno jakim olujnim vetrom i gradom zahvatilo je nekoliko opština u Srbiji, a u Arilju i Lučanima proglašena je vanredna situacija.

Najteža situacija je u Aleksincu. Grad je ostao bez struje, a od jutros ni vode. Snabdevanje električnom energijom normalizovaće se samo za četvrtinu grada.

Prema rečima načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić takvo stanje moglo bi da potraje nekoliko dana. Iako su cisterne već obezbeđene, očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će se normalizovati snabdevanje vodom.

S druge strane, najveću materijalnu štetu pretrpelo je Arilje. Šteta se procenjuje na 10 miliona evra.

"Protivgradna zaštita je delovala i to 2 sata pre početka nevremena, ispalivši samo na teritoriji Užica, Kosjerića i Arilja više od 120 raketa. Ovog puta, priroda je bila jača.", rekao je Marić.

U opštini Arilje je usled obilnih padavina došlo do plavljenja podrumskih prostorija na objektima u gradu.

Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji ove opštine, a trenutno se radi na prikupljanju informacija o ugroženim domaćinstvima i pričinjenoj materijalnoj šteti.

"Devet osoba je povređeno u Kruševcu usled olujnog vetra, ali su svi van životne opasnosti. "U Arilju je proglašeno vanredno stanje zbog činjenice da je šteta izuzetno velika, najviče su nastradali malinjaci. U toku prepodneva od Štaba za vanredne situacije čemo imati prve informacije o visini te štete, ali prve procene su da je gradom pogođeno oko 1.200 hektara zemlje, a videćemo i kolika je šteta u materijalnom smislu.", kazao je Marić.

Radarski centar u Užicu dejstvovao je puna dva sata na teritorijama sedam opština zlatiborskog i dve opštine moravičkog okruga.

I u Nišu, kako je rekao Marić, padao je grad veličine oraha, i pored delovanja protivgradne odbrane.

"Razmere ove elementarne nepogode,kakve se dešavaju jedanput u deset godina, podsećaju na nedavni zemljotres u Kraljevu. Prve procene govore o šteti od nekoliko miliona evra, pa očekujemo i pomoć države", izjavio je predsednik lučanske opštine Slobodan Jolović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.