Zaposleni u RTK predali peticiju gradonačelniku

Izvor: Kragujevac.rs, 16.Mar.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u RTK predali peticiju gradonačelniku

Zaposleni u Radio- televiziji Kragujevac, danas su predali gradonačelniku Radomiru Nikoliću, peticiju za opstanak te medijske kuće koju je potpisalo 10.540 građana. Zaposleni na ovoj televiziji, skoro dva meseca, od kada je raskinuta privatizacija, čekaju da se postavi privremeni zastupnik kapitala. Račun televizije je u blokadi zbog duga od 30 miliona dinara, isključeni su telefoni, internet, struja, oduzeta dozvola za emitovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << od strane REM-a.

Na Radio-televiziji Kragujevac trenutno je 62 zaposlena kojima se duguje 10 plata, doprinosi od maja meseca, a zdravstvene knjižice im nisu overene. Gradonačelnik Radomir Nikolić ističe da je grad pokrenuo inicijativu kod Ministarstva privrede i Ministarstva kulture i informisanja, da se ova faza kroz koju Radio-televizija Kragujevac trenutno prolazi, a to je priprema za novu privatizaciju, produži, i da se u tom periodu osnivačka prava nad televizijom prenesu na grad Kragujevac, kako bi u tom periodu mogao da izmiri obaveze prema zaposlenima i sprovede socijalni program i na taj način učini televiziju atraktivnijom za novi krug privatizacije.

- Smatramo da grad Kragujevac ima ozbiljnu potrebu i obavezu i prema zaposlenima i prema građanima. Arhiv koji ima Radio-televizija Kragujevac je ogroman, dvodecenijska istorija ovog grada zapisana je u tom arhivu. Građani su posebno pokazali potrebu da budu informisani u vreme kada se dogodila nezgoda u Tehničko-remontnom zavodu, kada smo čekali nacionalne medije da u svojim informativnim emisijama izveste Kragujevčane o tome šta se dešava u njihovom gradu. To je samo pokazalo koliko nam tako jak lokalni medij nedostaje i mi imamo obavezu prema građanima da se borimo za to da preživi Radio-televizija Kragujevac - rekao je Nikolić.

U međuvremenu, Ministarstvo privrede je raspisalo novi javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za prodaju ovog medija i krajnji rok je 27. mart.

Mi smo izneli mišljenje da ukoliko televizija uđe u novi krug privatizacije sa postojećim dugovima, da će se teško naći adekvatan kupac za RTK - kaže gradonačelnik.

Predsednik sindikata “Nezavisnost“ ove medijske kuće, Goran Antonijević ističe da zaposleni očekuju pomoć od grada jer je opstanak gradske televizije njihov zajednički interes.

Od grada očekujemo pomoć, u smislu da iako bude postavljen privremeni zastupnik kapitala, ili ako se gradu prenesu osnivačka prava do nove privatizacije, da sanira posledice ove katastrofalne privatizacije i ove ruševine koje je ostavio prethodni kupac i da omoguće da Radio-televizija Kragujevac ponovo počne da emituje program kako bi građani Kragujevca imali gde da se informišu o događajima u njihovom gradu - kaže Antonijević.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.