Izvor: Kragujevac.rs, 06.Jan.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve službe u Kragujevcu spremne za “ledene dane“

U susret “ledenim danima“ kada će prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda temperature tokom dana i noći konstantno biti ispod nule, Štab za vanredne sitacije ne očekuje veće probleme u funkcionisanju grada.

O prohodnosti saobraćajnica u gradu i na seoskom području brine devet ekipa Zimske službe, a u slučaju obimnijih padavina u pripravnosti je i dodatna mehanizacija. Na zalihama trenutno ima više od 1.200 tona soli i isto toliko rizle, što je dovoljno za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << naredni period koji će biti praćen izuzetno niskim temepraturama. Štab za vanredne situacije podseća građane da ukoliko ulica ili saobraćajnica kojom prolaze nije predviđena za čišćenje planom Zimske službe, a imaju neophodne razloge za prolazak, potrebno je da se jave Štabu na brojeve telefona 505-800 i 619-5100 ili putem besplatnog poziva 0800/112-113. Nakon toga će ekipa Zimske službe izaći na teren. Iz Gradskog štaba se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima puta kao i da daju prioritet prolaska vozilima Zimske službe.

Štab je istovremeno uputio apel sugrađanima da očiste trotoare ispred svojih kuća i lokala. Na skoro 30 - tak lokacija u gradu, na važnijim i većim saobraćajnicama, trotoarima i trgovima postavljene su posude sa solju koje građani mogu da koriste za posipanje javnih površina ispred svojih preduzeća, ustanova i kuća. Radnici JKP “Čistoća“ ove posude dopunjuju pet puta dnevno.

Štab za vanredne situacije poseban apel uputio je ustanovama socijalne zaštite, za viši stepen pripravnosti tokom “ledenih dana“ kako bi se obezbedio prihvat ljudi koji su u stanju neodložne socijalne potrebe. U Prihvatilištu za odrasle pri Gerontološkom centru, kapaciteti su popunjeni, ali su spremni i dodatni dušeci kako bi se izašlo u susret onima kojima je pomoć potrebna. Broj dežurnog telefona za prijavu eventualnog zbrinjavanja u Centru za socijalni rad je 332 - 627.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.