Sednica Skupštine grada u petak 26. decembar

Izvor: Kragujevac.rs, 24.Dec.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine grada u petak 26. decembar

Na 27. redovnoj sednici Skupštine grada zakazanoj za petak, 26. decembar, odbornici će se izjasniti o izboru novog zamenika gradonačelnika Kragujevca. Na ovu funkciju predložen je prof.dr Nebojša Zdravković, jer je dosadašnji zamenik gradonačelnika Obrad Turković podneo ostavku.

Skupština grada razmatraće izmenjene planove detaljne regulacije koji su prošli redovnu proceduru,kao i planove i programe rada za 2015. javnih i javno-komunalnih preduzeća što je već ustaljena praksa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << nakon usvajanja budžeta za narednu godinu. Odbornici bi na ovoj sednici trebalo da verifikuju i odluku o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za mlade koji se odnosi na period 2015-2019. godine.

U ovaj proces biće uključen veliki broj organizacija mladih, na nivou Univerziteta, na nivou grada, civilnog sektora, očekujemo da jednom kvalitetnom temom kojom će se baviti u narednih par meseci dođu do zaista dobrog konačnog akta koji će u nekom narednom periodu biti i pred odbornicima Skupštine grada - rekla je Slavica Kominac, zamenik predsednika Skupštine grada na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana povodom predstojećeg zasedanja Skupštine grada.

Na dnevnom redu naćiće se i izmena plana Agencije za saobraćaj d.o.o kojom se reguliše status njihove nove delatnosti, prevoza specijalizovanim vozilom naših sugrađana sa posebnim potrebama, a jedna od tema biće i izmena Statuta Narodnog muzeja.

Na prošloj sednici Skupštine grada imali ste priliku da čujete primedbu koju je uputio jedan broj zaposlenih u ovoj ustanovi odbornicima Skupštine grada koji se tiče izbora predstavnika ispred ustanove, u Upravnom i Nadzornom odboru Narodnog muzeja. Primedba se ticala toga da u ustanovi postoje dva sindikata i da u skladu sa zakonom izbor predstavnika iz reda zaposlenih nije napravljen prema proceduri koja postoji. S obzirom na to da je Statut rađen u momentu kada nije postojao ni jedan sindikat u ustanovi, bilo je neophodno da se ta odredba koja se tiče izbora iz reda zaposlenih u organe ustanove izmeni u skladu sa zakonom - objašnjava Slavica Kominac.

Šefovima odborničkih grupa, između dva zasedanja Skupštine, kako je navela Slavica Kominac, sugerisano je da svojim odbornicima prenesu da rešenja koja su dobili prilikom potvrđivanja mandata odbornika u Skupštini grada dostave svojim poslodavcima zajedno sa pozivima na sednice Skupštine grada kako bi u vreme održavanja sednica mogli nesmetano da odsustvuju sa posla.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Sutra poslednja sednica Skupštine Grada u 2014. (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 25.Dec.2014, 12:47

Skupština Grada Niša održaće sutra poslednju sednicu u ovoj godini. Prenos sednice je od 9 sati na kanalu Niške televizije. Na dnevnom redu 28. sednice su 32 tačke. Odbornici će, između ostalog, razmatrati predlog odluke o usvajanju Akcionog plana održivog razvoja grada Niša 2015–2020, predlog...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.