Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Izvor: Kragujevac.rs, 10.Nov.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kragujevca, održao je danas prvu redovnu sednicu u novom sazivu kojom je predsedavao zamenik komandanta štaba Damjan Srejić, član Gradskog veća.

Na sednici je razmatrano stanje, spremnost i priprema subjekata za nailazeći zimski period na teritoriji Kragujevca, o čemu je govorio direktor sektora izgradnje i održavanja puteva JKP “Čistoća“ i član Gradskog štaba za za hitne intervencije u vanrednim situacijama Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Stevović.

JKP “Čistoća“ u potpunosti je spremna za predstojeću zimsku sezonu, remontovana je kompletna oprema i mašine neophodne za održavanje ulica i puteva, a nabavljene su i dve nove mašine za vučno posipanje soli, zbog čijeg smo nedostatka u ranijem periodu imali puno problema i nedovoljno dovršene poslove, naglasio je Stevović.

Pored devet obaveznih ekipa koje će raditi na raščišćavanju ulica: pet zaduženih za gradske i četiri za lokalne i naketogirane puteve, JKP “Čistoća“ pripremila je još dve ekipe koje će biti dodatno angažovane, ukolko za to bude bilo potrebe. U ovom trenutku na lageru JKP “Čistoća“ nalazi se 600 tona soli i 1300 tona rizle, a s obzirom na to da imamo neiskorišćene ugovore iz prošle godine, završene tendere i sklopljene ugovore za novu nabavku, otvara se mogućnost da na raspolaganju imamo preko 4500 hiljade tona soli i 4500 hiljade tona rizle, što je prema Stevovićevim rečima dovoljno za jednu ozbiljnu zimu.

Inače, od ove godine, kako naglašava Stevović, JKP “Čistoća“ je u dogovoru sa nadležnim nadzornim organima Gradske uprave dobila slobodu a samim tim i veću odgovornost da odlučuje kada će izaći na ulice, što do sada nije bilo slučaj, tako da će radnici ovog preduzeća reagovati kada temperatura na mernim mestima ima tendenciju pada od +3 na niže, što neće značajno povećati troškove, a sprečiće nepredviđene situacije, objašnjava Stevović.

Imajući u vidu da je Okružni štab za vanredne situacije, uputio preporuku da se sistem javnog uzbunjivanja na teritoriji upravnog okruga dovede u funkcionalno stanje, grad Kragujevac je već preduzeo mere na osposobljavanju i popravku sirena na teritoriji grada, za šta je prema rečima Dragoša Radovanovića, načelnika odeljenja za vanredne situacije izdvojeno 600.000 dinara, a sa današnje sednice Gradski štab za vanredne situacije uputiće preporuku JKP “Vodovod i kanalizacija“ da ovaj sistem dovede u funkcionalno stanje na hidroakumulacijama kojima gazduje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Privrednom savetu grada Kragujevca predstavljen projekat ''E2E''

Izvor: Kragujevac.rs, 10.Nov.2016

Privredni savet grada Kragujevca održao je danas prvu sednicu u novom sazivu na kojoj su najpre verifikovani mandati novoizabranih članova među kojima su ugledni privrednici, profesori Univerziteta u Kragujevcu, Regionalne privredne komore, Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.