Saradnja VMA i medicinskih fakulteta

Izvor: RTS, 13.Nov.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja VMA i medicinskih fakulteta

Zvaničnici Vojnomedicinske akademije i medicinskih fakulteta u Nišu i Novom Sadu potpisali protokole o poslovno-tehničkoj saradnji, kojima je predviđeno niz zajedničkih aktivnosti u naučnim i praktičnim aktivnostima.

Predstavnici Vojno-medicinske akademije (VMA) i medicinskih fakulteta u Nišu i Novom Sadu potpisali su sporazume o poslovno-tehničkoj saradnji, čime je omogućena razmena profesora i studijskih programa tih ustanova.

Takvi sporazumi već postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa medicinskim fakultetima u Kragujevcu i Prištini, čije je sedište u Kosovskoj Mitrovici, a planira se potpisivanje i sa Medicinskim fakultetom u Beogradu.

Načelnik VMA Miodrag Jevtić podsetio je da je ta akademija odlukom Vlade Srbije akreditovana kao visokoškolska ustanova za studije medicine 2009. godine i naveo da su studentima obezbeđeni odlični uslovi za školovanje i da ih po završetku očekuje posao.

"Nemamo nameru da budemo nekom konkurencija. Školujemo onoliko kandidata koliko treba sistemu odbrane. Ispoštovali smo Bolonjski proces", kazao je Jevtić.

Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Milan Višnjić ocenio je tom prilikom da je takav vid saradnje sa VMA nužan i neophodan.

Dekan Medicinskog fakultata u Beogradu Vladimir Bumbaširević kazao je da to što ne postoji ugovor o saradnji između tog fakulteta i VMA nikako ne znači da ona ne postoji, jer te dve institucije, kako je kazao, odavno sarađuju.

Skupu na VMA prisustvovali su i dekani medicinskih fakulteta u Novom Sadu, Prištini i Kragujevcu Nikola Grujić, Nebojša Mitić i Nebojša Arsenijević.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.