Renati Ulmanski uručena statueta “Joakim Vujić“

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Maj.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renati Ulmanski uručena statueta “Joakim Vujić“

U Knjaževsko-srpskom teatru, sinoć je uručena nagrada za životno delo, statueta “Joakim Vujić“, glumici Renati Ulmanski, omiljenoj glumici svih generacija. Glumica je bila sprečena da priznanje primi na Dan teatra, zbog čega je sinoć u kragujevačkom Teatru upriličena svečanost u njenu čast. Priznanje glumici u ime Knjaževsko-srpskog teatra uručio je upravnik Miloš Krstović.

- Ovo veliko priznanje učinilo je da sam, bar za korak, bliže svojim uzorima. Velikoj glumici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << rođenoj u Kragujevcu Ljiljani Krstić, Miri Banjac, Đuzi, Mileni, Bori... Više od 60 godina stojim pred gledaocima. Nisam volela reč publika, više volim reč gledalac. Jer gledalac je taj koji u mojim očima traži svoje tuge, smeh... Ako se dogodilo da su nailazili na prazne, oprostite, nisam mogla bolje - kazala je laureatkinja nagrade.

Dodala je potom da je Joakim Vujić obeležio njenu karijeru, več na početku u “Ateljeu 212“ gde je igrala u predstavi “Teatar Joakim Vujić“, zatim na televiziji gde je rađena “Kreštalica“ i drugi naslovi. Ispraćena gromkim, dugim aplauzom publike, u prepunoj sali kragujevačkog pozorišta, Renata Ulmanski interpretirala je “Molitvu pred Topčiderskom crkvom“ Isidore Sekulić.

Miloš Krstović, upravnik Knjaževsko-srpskog teatra, istakao je da je Renata Ulmanski omiljena umetnica svih generacija sa višedecenijskom uspešnom karijerom filmske, televizijske i pozorišne glumice.

- Pozorišne scene na kojima je igrala oplemenila je svojom umetničkom jednostavnošću, bojeći dramske likove osobenim šarmom i toplinom. Svojim dugogodušnjim posvećenim glumačkim angažmanom i postignutim umetničkim rezultatima Renata je dala izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji - kazao je Krstović.

Odluku o dodeli priznanja glumici doneo je žiri u sastavu Vojo Lučić (predsednik), Željko Jovanović, Marija Soldatović, Ivana Nedeljković i Čedomir Štajn.

Nagrada se dodeljuje od 1985. godine, a među laureatima su Miloš Žutić, Ljiljana Krstić, Aleksandar Popović, Petar Kralj, Bora Todorović, Vida Ognjenović, Mira Stupica, Dejan Mijač, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Milena Dravić i drugi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.