Radna zona Kragujevac i zona poslovanja

Izvor: Kragujevac.rs, 16.Mar.2017, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna zona Kragujevac i zona poslovanja

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je odluku o pokretanju postupka prenosa prava javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu grada Kragujevca bez naknade za dve katastarske parcele, ukupne površine oko 4 hektara, za formiranje “Radne zone Kragujevac i zone poslovanja“ što će značajno doprineti lokalnom ekonomskom razvoju Grada.

Članovi veća dali su saglasnost Gradskoj upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu za pokretanje postupka javne nabavke male vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za usluge deratizacije i dezinsekcije komaraca i krpelja. Postupak javne nabavke male vrednosti, na osnovu saglasnosti, pokrenuće i Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove za izvođenje radova na rušenju bespravno izgrađenih objekata i ostalih izvršenja rešenja građevinskog inspektorata. Saglasnost je data i za pokretanje postupka javne nabavke za nabavku knjiga za odlične i nagrađene učenike svih osnovnih i srednjih škola.

Gradsko veće donelo je i odluku o raspodeli sredstava iz budžeta grada za finansiranje i sufinansiranje programa odnosno projekata  udruženja koji su od javnog interesa za grad u ukupnom iznosu od 1.889.494 dinara. Kako je rekao Prof. dr Nedeljko Manojlović član veća za obrazovanje, pristiglo je 22 predloga. U skladu sa javnim konkursom odobreno je 17, od čega osam programa i devet projekata, dok je pet predloga odbijeno.

Na današnjoj sednici članovi veća odobrili su korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve u ukupnom iznosu od 1.153.000 dinara na ime proširenja finansijskog plana za tri ustanove kulture:Spomen parku “Kragujevački oktobar“ za završetak radova u Galeriji “Mostovi Balkana“ kao i Knjaževsko - srpskom teatru i Centru za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“ za isplatu otpremnina zapsolenima koji odlaze u penziju.

Gradsko veće utvrdilo je predloge odluka o održavanju čistoće, uslovima i načinu obavljanja komunalne delatnosti, držanju i zaštiti domaćih životinja, javnom prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, zatim o stajalištima, pijacama kao i podizanju i održavanju spomenika i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Razlog za donošenje svih ovih odluka sadržan je u potrebi usaglašavanja sa izmenama Zakona o prekršaju, kojim je pored ostalog predviđeno da lokalne samouprave mogu da propisiju kazne samo u fiksnom iznosu. Prema rečima Andreje Ilića načelnika Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, pri određivanju predloženih fiksnih iznosa kazni, imali smo u vidu kako svrhu sankcija tako i težinu štetnih posledica po javni interes.

Fiksni iznos kazni obezbediće efikasniji rad, jer nema zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, nema slobodnog sudijskog procenjivanja i određivanja visine kazne, već će na licu mesta biti izdavan prekršajni nalog koji predstavlja službenu ispravu i to će biti mnogo efikasnije u smislu uređivanja navedenih oblasti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.