Predstavnici UNICEF-a posetili Centar “Kneginja Ljubica“

Izvor: Kragujevac.rs, 10.Nov.2017, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici UNICEF-a posetili Centar “Kneginja Ljubica“

Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ Kragujevac i Centar za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu posetili su direktor kancelarije UNICEF-a u Beogradu Mišel Sen - Lot i Katlin Brašić, predstavnica UNICEF-a u Srbiji za dečija prava kao i delegacija iz Belgije.

Grad Kragujevac i ove dve ustanove socijalne zaštite odabrane su kao primer dobre prakse , u realizaciji projektnih aktivnosti u saradnji sa UNICEF-om. Predstavljene su realizovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << projektne aktivnosti Centra “Kneginja Ljubica“ u Kragujevcu i akcenat je stavljen na realizaciju tri pilot usluge socijalne zaštite: uslugu porodični saradnik, uslugu jedinicu podrške deci, žrtvama i svedocima, u krivičnom postupku i realizaciji vaspitnih naloga u okviru usluge Dnevni boravak za decu i mlade sa problemima u ponašanju.

Centar “Kneginja Ljubica“ je jedan od četiri grada u Srbiji, pored Beograda, Niša i Novog Sada, koji je projektno realizovao ove tri usluge i rezultati su izuzetni. Na konferenciji “Unapređenje prava deteta kroz jačanje sistema pravosuđa i socijalne zaštite u Srbiji“, održanoj u Beogradu 25. - 26. oktobra  predstavljeni su rezultati rada na uslugama ova četiri grada.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.