Izvor: Kragujevac.rs, 28.Dec.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povlašćeni prevoz za 40 000 lica u Kragujevcu

U 2018. godini pravo na povlašćenu vožnju u javnom gradskom i prigradskom prevozu ostvariće oko 40 000 lica. U skladu sa Odlukom o ostvarivanju prava na prevoz dece pripremnog predškolskog programa, učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, bez obzira na zonu, to pravo će ostvariti oko 15 000 osnovaca i 8000 učenika srednjih škola. U drugoj kategoriji su povlašćene karte za lica starija od 65 godina i lica - korisinici prava iz socijalno zdravstvenih i drugih opravdanih razloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << što je oko 17 000 povlašenih karata.

Gradsko veće na sednici održanoj 28. decembra utvrdilo je cenu tih godišnjih karata.

Na sednici je usvojen Godišnji plan Odeljenja za inspekcijski nadzor, kao i Program istraživanja i kontrole životne sredine: merenja nivoa buke, kvaliteta površinskih voda, zagađenosti zemljišta i kvaliteta vode za piće iz javnih česmi za 2018. godinu, a saglasnost na Program poslovanja dobilo je Privredno društvo “Centar za strna žita“.

Gradsko veće donelo je odluku o odobravanju programa i određivanju sredstava za realizaciju programa udruženja / organizacija iz oblasti privrede za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 1,2 miliona dinara: Organizaciji potrošača, Poslovnom udruženju ponuđača Srbije u postupcima javnih nabavki i HoReKa asocijaciji.

Na sednici je doneta i odluka o odobravanju programa i određivanju sredstava za realizaciju programa udruženja / organizacija iz oblasti poljoprivrede u 2018. godini u ukupnom iznosu od milion dinara: Društvu pčelara, Udruženju odgajivača goveda “Šumadija“, Zavičajnom udruženju “Čumićani“ i Udruženju “Šumadijske borovnice“.

Gradsko veće donelo je rešenje o finansiranju i sufinansiranju 67 projekata programa i manifestacija u kulturi iz budžeta grada za 2018. godinu u visini od 34,9 miliona. Od 98 prijavljenih 26 je odbijeno, dva predlagača su odustala od konkursa dok tri nisu ispunjavala uslove.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.