Počeo 24 časovni Klimaton u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Okt.2018, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo 24 časovni Klimaton u Kragujevcu

Klimaton je globalni pokret posvećen rešavanju najvećih klimatskih izazova sa kojima se danas gradovi suočavaju i koncipiran je kao 24 časovni softver festival koji se u isto vreme, četvrtu godinu za redom, 26. oktobra održava u preko 100 gradova širom planete. Ove godine se prvi put održava i u Kragujevcu.

Učesnici će u timovima tokom 24 časa raditi na pripremi rešenja za klimatske izazove grada Kragujevca. Tema ovogodišnjeg Klimatona u Kragujevcu je kako motivisati građane >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << da se aktivnije uključe u upravljanje otpadom na gradskom nivou. Konkretno, primarna separacija otpada je identifikovana kao gorući problem i od učesnika se očekuje da kroz inovativna rešenja doprinesu njegovom rešavanju. Učesnici će podršku tokom događaja, u pripremi svojih rešenja, dobiti od stručnjaka iz oblasti upravljanja otpadom i poslovnog planiranja. Najinovativnije ideje će biti nagrađene!

Događaj partnerski organizuju grad Kragujevac, Udruženje “Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj“, Biznis inovacioni centar, Fakultet inžinjerskih nauka i Udruženje “Un BeSo“.

Organizacija događaja je podržana od strane UNDP i Climate KIC.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Celodnevni Klimaton u Kragujevcu

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 27.Okt.2018, 01:26

Klimaton je globalni pokret posvecen resavanju najvecih klimatskih izazova sa kojima se danas gradovi suocavaju i koncipiran je kao 24 casovni softver festival koji se u isto vreme, cetvrtu godinu za redom, 26. oktobra odrzava u preko 100 gradova sirom planete. Ove godine se prvi put odrzava i u Kra..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.