Izvor: Kragujevac.rs, 18.Maj.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sa radom turistička inspekcija Grada Kragujevca

U okviru Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, ovih dana počela je sa radom turistička inspekcija. Grad Kragujevac je iskoristio zakonsku mogućnost i u skladu sa potrebama i raspoloživim resursima organizovao obavljanje poverenih poslova inspekcijskog nadzora nad primenom Zakona o turizmu.

Sektor turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, ima četiri odeljenja sa sedištem u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu, tako da je područje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Šumadijskog upravnog okruga  do sada pokrivao jedan republički turistički  inspektor.

Angažovanjem dva ovlašćena inspektora grad Kragujevac značajno će pojačti nadzor u toj oblasti, imajući u vidu širenje turističkih kapaciteta, povećan broj turista i noćenja u gradu Kragujevcu.

Povereni poslovi  koje će obavljati ovlašćeni inspektori su: kontrola ispunjenosti propisanih uslova u objektima domaće radinosti (sobama, apartmanima, kućama), seoskim turističkim domaćinistvima i hostelima; nadzor nad odlukama  koje jedinica lokalne samouprave treba da donese u oblasti uređenja i opremanja objekata uređajima za odvođenje dima, pare i mirisa, kao i drugih neprijatnih emisija i uslovima kojima se obezbeđuje zaštita od buke.

Ovlašćeni inspektori kontrolisaće ispunjenost propisanih uslova i način obavljanja ugostiteljske delatnosti u objektu koji se nalazi u stambenoj zgradi, uplatu boravišne takse, kao i isticanje i pridržavanje propisanog radnog vremena u ugostiteljskim objektima.

Izveštaje i podatke o radu ovlašćeni inpektori dostavljaće Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija,Sektoru turističke inspekcije, odnosno nadležnom Odeljenju turističke inspekcije.

Na ovaj način Grad Kragujevac se uključuje u aktivnosti vezane za podsticaj i poboljšanje pružanja ugostiteljskih i turističkih usluga, pojačanu kontrolu pružalaca ovih usluga čime se postiže bolja i kvalitetnija turistička ponuda i suzbija “siva ekonomija“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.