Otvorena poslanička kancelarija u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Mar.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena poslanička kancelarija u Kragujevcu

U prisustvu gradonačelnika Radomira Nikolića, u Kragujevcu je danas svečano otvorena prva poslanička kancelarija, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića broj 59. Grad je ustupio poslovni prostor na korišćenje bez nadoknade, a projekat “Jačanje odgovornosti izabranih predstavnika građana u Srbiji - Ljudi na prvom mestu“, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) spovodi Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID).  

Kako su objasnili narodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << poslanici kancelarija će omogućiti građanima komunikaciju sa organima vlasti i davaće odgovore na pitanja koja se tiču ostvarivanja političkih prava i odnosa prema vlasti.

Ovo je pomak u demokratiji i konačno imamo jedan oblik direktne komunikacije između Narodnih poslanika i građana Kragujevca. Svakako da će ova kancelarija omogućiti građanima značajniju komunikaciju sa organima vlasti, a nadamo se da će kao institucija zaživeti, dobiti značajniji prostor i zaposliti nove ljude koji će moći da obavljaju funkciju neposredne komunikacije, kaže poslanik Srpske napredne stranke Goran Kovačević, i dodaje da će građani konačno imati direktnu spregu sa predstavnicima ograna koji donose zakone, i koji su neposredno na izvoru informacija.  

Prema rečima poslanice Demokratske stranke, Jovane Jovanović ova kancelarija je značajna i po tome što su je otvorili narodni poslanici iz tri političke organizacije. Želimo da pokažemo građanima da ćemo se baviti svim njihovim pitanjima, bez obzira na to ko kojoj političkoj organizaciji pripada. Hoćemo da pokažemo da svi oni zakoni koje donosimo u Narodnoj skupštini treba da se tiču i samih građana, a mi ćemo biti posrednici - kaže Jovanovićeva.  

Kancelariju trenutno koriste Ana Filipović i Goran Kovačević, poslanici Srpske napredne stranke, Jovana Jovanović, poslanica Demokratske stranke i Đorđe Kosanić, poslanik Jedinstvene Srbije. Narodni poslanici su istakli da je projektom predviđeno da poslanička kancelarija funkcioniše na ovaj način do aprila 2017. godine, bez obzira na to da li će doći do promene imena poslanika u sledećem mandatu.

Radno vreme poslaničke kancelarije u Kragujevcu biće pondeljkom i četvrtkom od 12.00 do 17.00 časova.

Inače, od 2009. godine otvoreno je dvadesetak poslaničkih kancelarija u gradovima i opštinama širom Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.