Otvorena apoteka u Donjoj Šatornji

Izvor: Kragujevac.rs, 17.Maj.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena apoteka u Donjoj Šatornji

U selu Donja Šatornja, na području opštine Topola, danas je otvorena apoteka koja će poslovati u okviru Zdravstvene ustanove Apoteka Kragujevac. Apoteka se nalazi u blizni ambulante Doma zdravlja Topola, tako da će ubuduće meštani koji se leče u ovoj ambulanti, odmah po obavljenom lekarskom pregledu moći da preuzmu prepisane lekove. Do sada su, do najbliže apoteke, išli  u susedne opštine, Topolu ili Stragare. Prostorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << nove apoteke u Donjoj Šatornji, obišla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Zdravstvena ustanova Apoteka Kragujevac otvara danas 27. apoteku. Na ovaj način nastojimo da budemo našim pacijentima što bliže, da im što bolje pružimo zdravstvenu uslugu. U toku ove godine nameravamo da otvorimo još dve apoteke na teritoriji Kragujevca i nadam se da ćemo uspeti da otvorimo i Galensku laboratoriju u kojoj će se izrađivati lekovi po uputstvu lekara specijaliste - kaže Aleksandra Nikolić, direktorka Apoteke Kragujevac.

Ovo je treća apoteka ove apotekarske ustanove koja se nalazi na teritoriji opštine Topola, četiri su na teritoriji opštine Knić, po jedna se nalazi u opštinama Lapovo, Batočina i Rača, dok su ostale na teritoriji grada Kragujevca.

Lokalna samouprava Kragujevca snažno podržava državno apotekarstvo i nastoji da nizom aktivnosti koje sprovodi, poboljša kvalitet usluga koje ova ustanova pruža građanima.

Strategijom razvoja zdravstvene zaštite na nivou grada Kragujevca, date su jake smernice i čvrste osnove za održivi razvoj apotekarskog državnog sistema. Grad Kragujevac je to i u prethodnom periodu činio i sada to čini, i zaista smo ponosni na uspehe Apoteke Kragujevac. Danas otvaramo još jednu u nizu novih apoteka, izuzetno je važno to što je na seoskom području, što je u blizini ambulante Doma zdravlja Topola u kojoj se leči oko 2000 meštana. Ovo je snažan doprinos zdravstvenom sistemu ali i podrška stvaranju boljih uslova za život na selu - kaže Gordana Damnjanović.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.