Odbojkaši Radničkog osigurali plasman u mini ligu

Izvor: KGsport.info, 21.Jan.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog osigurali plasman u mini ligu

Sinoćnom pobedom na gostovanju ekipi Novog Pazara u 17. kolu Super lige Srbije – 3:1 (25:16, 25:19, 21:25, 25:18) , odbojkaši kragujevačkog Radničkog su kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja obezbedili šesto mesto na tabeli, a samim tim i plasman u minu ligu, koja prethodi plej-ofu.
Treći put u sezoni, a drugi u okviru superligaškog takmičenja, odbojkaši Radničkog uspeli su da dođu do trijumfa u susretu sa dugogodišnjim rivalom, koji im je prethodnih sezona predstavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << nepremostivu prepreku.
Ključ za sinoćnu pobedu u „Pendiku“ bio je fenomenalan blok Kragujevčana, kojim su u velikoj meri zaustavljeni glavni napadači Novog Pazara.
Radnički je prva dva seta odigrao u visokom ritmu, uz sigurnost na prijemu i servisu, pa je bez većih problema došao do ubedljive prednosti od 2:0 u setovima. Domaćin je uspeo da uzvrati u trećem setu, ali su u narednom periodu igre odbojkaši Radničkog ponovo „spustili roletnu“ na mreži, „uštopovali“ do tog trenutka raspoloženog Kolumbijca Alomiju i na krilima kapitena Stevanovića i korektora Ilića trasirali put ka konačnoj pobedi.
Čak četvorica igrača kragujevačkog tima završila su utakmicu sa dvocifrenim brojem osvojenih poena. Prednjačili su Nemanja Stevanović sa 19 i Uglješa Ilić sa 18 poena, Nikola Goić je uknjižio 12 poena, od toga 6 blokom, a njegov kolega na poziciji srednjaka Milan Krstić dodao je 11 poena.
Kolumbijac Alomija bio je najefiskaniji u ekipi Novog Pazara sa 19 poena, dok su Vanja Eremić (8) i Marko Radosavljević (7) svedeni na jednocifren učinak.
Kragujevčani su ovom pobedom osigurali šestu poziciju koja vodi u mini ligu, a zatim, u zavisnosti od plasmana, i u plej-of. Novi Pazar će takođe u mini ligu, ali za ekipe od 7. do 10. mesta, gde će se boriti za očuvanje superligaškog statusa.
U poslednjoj utakmici ligaškog dela takmičenja, odbojkaši Radničkog ugostiće u hali „Jezero“ beogradsku Crvenu zvezdu.
M. P.

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Minimalan poraz kuglaša Kragujevca protiv crveno-belih

Izvor: KGsport.info, 21.Jan.2019

Kuglaši Kragujevca pretrpeli su minimalni poraz na gostovanju Crvenoj zvezdi u 10. kolu Super lige Srbije – 3:5. . Crveno-beli su slavili zahvaljujući većem broju oborenih čunjeva (3 566:3 482), pošto je u igračim poenima rezultat bio izjednačen – 3:3. . Aleksandar Milinković je sa...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.