Izvor: Kragujevac.rs, 10.Jun.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nabavka novih kamiona za JKP “Čistoća“

U nastavku 31.redovne sednice Skupštine grada odbornici su dali saglasnost na izveštaje o radu i poslovanju za 2014.godinu pravnih lica čiji je osnivač grad Kragujevac.

Zdravstvene ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac - Apoteka Kragujevac, Dom zdravlja, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Zavod za stomatologiju, zaključkom koji je usvojen na Skupštini, dobile su saglasnost na planove rada za 2015.godinu. Usvojen je i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za imenovanje direktora javnih i javno komunalnih preduzeća - JKO Gradska groblja i Javno stambenog preduzeća. Usvojen je i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o načinu i postupku imenovanja direktora javnih i javno komunalnih preduzeća.

Na inicijativu zaštitnika građana i udruženja osoba sa invaliditetom Skupština grada Kragujevca donela je odluku o izmeni Odluke o javnim parkiralištima kojom se reguliše pravo na besplatno parkiranje na svim javnim parkiralištima uz posedovanje povlašćene karte, odnosno posebne nalepnice za osobe sa invaliditetom. Razlog za donošenje ove Odluke, kako je rekla dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, nije umanjivanje već uvećanje prava osoba sa invaliditetom što će biti definisano Pravilnikom koji će biti upućen Gradskom veću.

Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojen je i program o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP ''Čistoća'' Kragujevac i data saglasnost na odluku nadzornog odbora ovog javnog preduzeća o pribavljanju sredstava koja su u funkciji obavljanja pretežne delatnosti preduzeća. Ovim odlukama data je mogućnost ''Čistoći'' da udje u postupak nabavke 5 novih kamiona i dve hiljade novih kontejnera. Nabavka kamiona, na lizing, biće finasirana sa pozicije grada Kragujevca a kupovinu kontejnera realizovaće ''Čistoća'' iz sopstvenih sredstava.Skupština je dala saglasnost na predlog odluke o načinu pokrića gubitika JP Radio televizija Kragujevac za 2014.godinu.

Na današnjoj sednici, u okviru tačke izbori i imenovanja, za direktora Apoteke Kragujevac imenovana je diplomirani farmaceut Snežana Milošević, dok je za v.d.direktorka JP Radio televizija Kragujevac imenovana Slavica Trifunović, koja tu dužnost obavlja od 30.decembra prošle godine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Grad izdvaja za kupovinu pet kamiona „Čistoći“

Izvor: Šumadija Press, 11.Jun.2015, 11:54

Odbornici Skupštine grada usvojili su izveštaje pravnih lica čiji je osnivač grad Kragujevac, o radu i poslovanju u prošloj godini...To se odnosi na „ Apoteku Kragujevac“, Dom zdravlja, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Zavod za stomatologiju. Na sednici Skupštine grada usvojen je i predlog...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.