Izvor: Kragujevac.rs, 27.Jun.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna razmena učenika Kragujevca i Sirena

U okviru tradicionalnog programa međunarodne razmene učenika sa pobratimskim gradom Sirenom iz Francuske, odlukom Gradskog veća, Kragujevac će od 15. do 22. jula biti domaćin grupi od osam učenika i dva pratioca. Devet učenika srednjih škola iz Kragujevca u okviru razmene boraviće u Sirenu od 8. do 15. jula.

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Kragujevcu za prikupljanje pisanih ponuda u drugom krugu. Donete su i odluke o izmenama odluka o objavljivanju javnih poziva za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku sadnog materijala voća, nove priključne mehanizacije, opreme za mužu i pčelarstvo kao i za regresiranje dela troškova za prvo veštačko osemenjavanje krava i junica sa HB brojem.

Na današnjoj sednici odobrena su sredstva subvencija “Šumadija sajmu“ u iznosu od šest miliona dinara za tekuću likvidnost.

Odlukom članova Gradskog veća odobreni su i posebni programi sportskih organizacija i sredstava za njihovu realizaciju, a na predlog Stručne komisije. Sportskom klubu “Pirat“ odobreno je 200 000 dinara za realizaciju plivačkog takmičenja, dok je po 100 000 dinara odobreno Planinarskom društvu “Žeželj“ za program Gledićka transverzala i Karate klubu “Junior“ za program Masovnost karate kluba i postizanje što boljih rezultata.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.