Lucerka za poplavaljena poljoprivredna domaćinstva

Izvor: Kragujevac.rs, 09.Apr.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lucerka za poplavaljena poljoprivredna domaćinstva

Međunarodna organizacija FAO u saradnji sa resorom za poljoprivredu grada Kragujevca isporučila je danas, u magacinu Direkcije za robne rezerve, po 20 kilograma semena lucerke za 64 poljoprivredna domaćinstva koja su imala štete na poljoprivredi tokom poplava u maju 2014.godine.

Prema rečima Zorana Kostadinovića direktora Direkcije za robne rezerve reč je o šestoj fazi isporuke humanitarne pomoći organizacije FAO organizuje za domaćinstva koja su pretrpela štetu na poljoprivredi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << tokom prošlogodišnjih majskih poplava. Pre dvadesetak dana, ističe Kostadinović, ta domaćinstva su dobila mineralno đubrivo i na ovaj način se praktično završava šesta faza isporuke, odnosno kompletna faza isporuke semenskog materijala za prolećnu setvu.

U narednom periodu kako najavljuju u Direkciji za robne rezerve ostale su još dve faze za realizaciju - tehnička pomoć odnosno oprema za navodnjavanje za pet domaćinstava a jedno domaćinstvo će dobiti steonu junicu jer je u poplava izgubilo priplodnu kravu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.