Kragujevčani „skalpirali“ Milanovčane

Izvor: KGsport.info, 24.Okt.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevčani „skalpirali“ Milanovčane

Fudbaleri Radničkog 1923 nastavili su seriju dobrih rezultata u Prvoj ligi Srbije. Kragujevčani su danas u zaostaloj utakmici 10. kola pobedili na svom „Čika Dači“ Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 2:1 (2:0).
Iako su pre samo dva dana ostali bez prvog trenera Darka Tešovića, fudbaleri kragujevačkog prvoligaša uspeli su da u susretu sa Milanovčanima dođu do važna tri boda. Radnički se tako sa sedam osvojenih bodova u poslednja tri kola učvrstio u sredini tabele. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info <<
Pošto pitanje novog šefa stručnog štaba još uvek nije rešeno, „crvene“ je na ovoj utakmici vodio pomoćni trener Darko Milisavljević, koji je napravio samo jednu, prinudnu promenu u odnosu na tim koji je počeo utakmicu sa TSC-om u subotu. Umesto povređenog Filipa Markišića zaigrao je Jovan Lukić.
Darko Milisavljević predvodio je ekipu Radničkog do trijumfa nad Milanovčanima
Na drugoj strani, Metalac je nastupio u kombinovanom sastavu, bez nekolicine standardnih prvotimaca i sa prilično neuigranom zadnjom linijom, koja je na današnjoj utakmici nekoliko puta ozbiljno kiksirala.
Milanovčani su, čini se, bolje ušli u utakmicu, rešeni da što pre „načnu“ domaćina. Međutim, jedna loša povratna lopta štopera Metalca Igora Filipovića naterala je golmana Ivana Kostića da u 13. minutu napravi prekršaj nad Vujasinom za najstrožu kaznu.
Upravo je Mile Vujasin preuzeo odgovornost da izvede kazneni udarac, a golman Kostić, iako je pročitao nameru fudbalera Radničkog, nije uspeo da zaustavi loptu na njenom putu ka mreži.
Mile Vujasin postigao je vodeći gol za Radnički sa bele tačke
Nakon vodećeg pogotka Kragujevčani su preuzeli kontrolu nad igrom, dok su gosti teško dolazili u priliku da ozbiljnije ugroze gol Lazara Raičevića i uglavnom su pokušavali udarcima sa distance, koji su kao po pravilu završavali daleko van okvira gola, poput pokušaja Krstića u 20. minutu.
Radnički je bio konkretniji i organizovaniji, pa je tako u 27. minutu nakon lepe akcije Vujasin proigrao Lukića na drugoj stativi, koji nije uspeo da zahvati loptu.
Samo minut kasnije još jedan veliki kiks odbrane Metalca. Kovačević je presekao loš poprečni pas Mlađovića ka Filipoviću i uputio loptu ka golu, ali je golman Kostić, koji je izašao na nekih dvadesetak metara od gol-linije, uspeo da je stigne i spreči da završi u mreži.
Ipak, golman Metalca nije mogao ništa da učini u 32. minutu kada je Ratković na asistenciju Aleksijevića snažnim udarcem sa nekih 7-8 metara pogodio bliži ugao i svom timu doneo prednost od dva gola.
Andrija Ratković (crveni dres), strelac drugog pogotka za Kragujevčane
Tek je drugi primljeni pogodak razmrdao malo Milanovčane. U 40. minutu Mijailović je centrirao sa desne strane, lopta se odbila do Grbovića, koji nije uspeo da je iskontroliše. U sudijskoj nadoknadi vremena isti igrač je uputio prvi udarac u okvir gola Kragujevčana, ali je Raičević dobro intervenisao.
U drugom poluvremenu igrači Metalca pojačali su pritisak ka golu Kragujevčana, ali su u nemogućnosti da probiju defanzivni bedem pred golom Lazara Raičevića nastavili da uglavnom prete udarcima sa distance. Tako je u 55. minutu Krstić uputio nezgodan udarac pod prečku sa više od dvadeset metara, ali je Raičević uspeo da izbije loptu preko gola.
U 58. minutu dosuđen je slobodan udarac za goste u opasnoj zoni na nekih dvadesetak metara od gola Kragujevčana. Kecap je šutirao, međutim, bilo je to preslabo za golmana Radničkog.
Konačno je u 66. minutu jedan udarac fudbalera Metalca sa distance pogodio svoju metu. Anđić je lepo sebi stvorio prostor za udarac na nekih dvadesetak metara od gola Radničkog, a potom, što bi se žargonski reklo „ubio pauka“, poslavši loptu u gornji levi ugao pored nemoćnog Raičevića. Bio je to još jedan u nizu prelepih pogodaka koje smo ove jeseni videli na „Čika Dači“.
Anđićev pogodak uveo je utakmicu u uzbudljiv i neizvestan finiš. Kragujevčani su se „zatvorili“ i iz povremenih kontranapada pokušavali da dođu do šanse da ugroze gol rivala, dok je Metalac bezuspešno tražio recept kako da po drugi put natera odbranu Radničkog na kapitulaciju.
Fudbaleri Metalca i pored terenske incijative u završnici susreta nisu uspeli da dođu do izjednačujućeg pogotka
U 75. minutu velika prilika se iznenada ukazala Vukmanoviću, koji je nakon ubačene lopte se leve strane ostao usamljen u srcu šesnasterca Radničkog, ali je usledio loš završni udarac pa je lopta završila pored gola.
U 81. minutu pokušao je i Čumić udarcem sa ivice šesnaesterca, da bi dva minuta kasnije Lukić na drugoj strani uputio upotrebljiv centaršut ka Maksimoviću, koji nije uspeo da zahvati loptu glavom.
Do kraja utakmice zabeležili smo još jedan pokušaj Anđića sa distance, koji je ovoga puta završio van okvira gola.
Napomenimo i to da su loši vremenski uslovi u drugom poluvremenu u velikoj meri otežavali posao akterima današnjeg susreta, koji je na kraju okončan zasluženom pobedom domaće ekipe.
RADNIČKI 1923 – METALAC  2:1 (2:0)
KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 300
Sudija: David Matić (Novi Sad)
Pomoćnici: Ilija Lovre (Novi Sad), Nikola Rijavec (Vrbas)
Strelci: Vujasin u 14. iz jednaesterca i Ratković u 32. minutu za Radnički 1923, a Anđić u 66. minutu za Metalac.
Žuti kartoni: Vujasin, Ratković, Maksimović (Radnički 1923), Kostić, Mijailović (Metalac)
RADNIČKI 1923: Raičević, Zdravković, A. Todorović, Petrović, M. Ilić, Aleksijević, Kovačević, Lukić, T. Todorović (od 71. O. Ilić), Vujasin (od 63. Maksimović), Ratković (od 79. Zlatović).
METALAC: Kostić, Mijailović, Anđić, Filipović, Mlađović, Krstić, Ivanović (od 85. Šarac), Grbović (od 46. Čumić), Vukmanović, Savić (od 61. Ilić), Kecap.
Nakon ovog trijumfa Kragujevčani su skočili na osmu poziciju sa 17 osvojenih bodova, koliko ima i sedmoplasirana Bežanija. Metalac je ostao na šestoj poziciji sa 18 osvojenih bodova.
U narednom, 13. kolu Prve lige Srbije fudbalere Radničkog 1923 očekuje gostovanje OFK Bečeju 1918.
M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milisavljević: „Kada je Radnički na ovom nivou želje i volje, svi mogu da imaju problema sa nama“

Izvor: KGsport.info, 24.Okt.2018

Po završetku zaostale utakmice 10. kola Prve lige Srbije Radnički 1923 – Metalac (2:1), red je bio da se čuje i reč struke. Pomoćni trener Radničkog 1923 Darko Milisavljević pohvalio je voljni momenat svojih igrača, koji je po njegovom mišljenju bio ključan za današnji trijumf, dok je trener...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.