Izvor: Kragujevac.rs, 20.Mar.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JKP “Čistoća“ uvodi elektronske fakture

U cilju postizanja bržeg, jeftinijeg i efikasnijeg poslovanja, JKP “Čistoća“ Kragujevac uvodi izdavanje i knjiženje računa (faktura) u papirnom i elektronskom obliku, bez upotrebe pečata i potpisa.

Kako je navedeno na sajtu ovog preduzeća, pravna lica i preduzetnici račune mogu da dobijaju na e-mail adresu. Unos ili potvrdu podataka za dostavu e-fakture JKP Čistoća Kragujevac možete poslati na mail >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << adresu fakture@cistoca.rs.

U tekstu mail-a potrebno je da se unesu kontakt podaci firme, ime osobe za kontakt (nije obavezno), mail adresu za dostavljanje računa, ime firme, PIB i kontakt telefon.

Objašnjenjem je definisano da pravna lica i preduzetnici mogu izdavati fakture u papirnom ili elektronskom obliku, s tim da novost predstavlja činjenica da više nije obavezno štampanje fakture koja je izvorno nastala u elektronskom obliku.

Elektronska faktura je validna bez potpisa i pečata, ne mora da se štampa niti da se šalje poštom. Takođe, nije potrebno ni stavljanje otiska pečata na eventualno odštampan dokument kako bi se smatrao validnim.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.