Izvor: Kragujevac.rs, 23.Okt.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivno učešće mladih u procesu donošenja odluka

Mladi su stubovi i pokretačka snaga svake zemlje. Od njih zavisi budućnost, a mi kao odgovorna lokalna samouprava i univerzitetski centar želimo da Kragujevac u budućnosti bude grad mladih i uspešnih ljudi koji će biti donosioci krucijalnih odluka. Nove ideje su ključ svakog uspeha, a i vodimo se logikom da je naša ulica dvosmerna. To znači da smo otvoreni za svaki vid saradnje sa organizacijama koje se bave pitanjima mladih i želimo da čujemo njihov glas, rekao je Stefan Nikezić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi u intervjuu za Nacionalnu asocijaciju praktičara/ki omladinskog rada u okviru programa “Napornim stazama ka prepoznavanju omladinskog rada“ koji sprovodi NAPOR finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Ideje koje imamo i koje želimo u  budućnosti da implementiramo u našem gradu, moramo da usaglasimo sa potrebama naših mladih sugrađana, kako bismo doneli dobre i prave odluke.

Dosadašnja uspešna saradnja, koja traje dugi niz godina, uspostavljena je sa svim NVO, udruženjima, studentskim organizacijama koje se bave promocijom i unapređenjem omladinske politike na teritoriji grada Kragujevca.

Grad Kragujevac ima Kancelariju za mlade i Omladinski klub, preko kojih se odvija intenzivna saradnja i komunikacija sa svim pomenutim organizacijama. Grad takođe ima i opredeljena finansijska sredstva, koja se iz godine u godinu uvećavaju, za finansiranje projekata i programa organizacija koje se bave promocijom omladinske politike, rekao je Nikezić.

Zahvaljujući saradnji sa tim organizacijama dobili smo kreativne ideje, viziju i projekte koji obogaćuju naš edukativni, kulturni, sportski i zabavni program koji smo osmislili kako bi mladi bili uključeni u sve aktivnosti koje grad sprovodi. Baš ovakvim vidom saradnje želimo da podstaknemo mlade da se što više uključe u planiranje i organizovanje aktivnosti koje sprovodi grad. Pažljivo slušamo koji su to problemi, prepreke i potrebe sa kojima se mladi suočavaju i nastojimo da im pomognemo u rešavanju.

Spoj iskustva i mladosti se uvek pokazao kao dobar “recept“ i svi predstavnici lokalnih samouprava koji se bave pitanjima mladih treba da podstaknu organizacije da se aktivnije uključe u proces donošenja odluka. Grad Kragujevac, istakao je Nikezić, može da bude ponosan činjenicom da iz godine u godinu ima sve više organizacija koje žele da se bave radom i promocijom omladinske politike.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.