Vulin: Jasan stav o kosovskim izborima

Izvor: RTS, 15.Jul.2013, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Jasan stav o kosovskim izborima

Vlada Srbije će izneti jasan stav o lokalnim izborima koji će u novembru biti na Kosovu, kaže Aleksandar Vulin.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je danas u Leposaviću da će Vlada Srbije izneti jasan stav o lokalnim izborima na Kosovu. 

Prema njegovim rečima, Vlada će poštovati obaveze koje je preuzela Briselskim sporazumom, što znači da će izbora biti.

"Kako će se na te izbore izaći - ostaje da svi zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << procenimo, a ja bih jako voleo da budemo jedinstveni jer, ako to ne budemo, postoji velika opasnost da će se izborima više obradovati Priština, nego bilo ko drugi", rekao je on.

Prema mišljenju Vulina, "oni koji su proteklih godina bili u institucijama Srbije i pomagali svojoj Vladi i državi, treba da imaju prednost i da budu ti koji će doneti odluku o ovom važnom pitanju".

"Ne mislim da Beograd naređuje i diktira - i to se promenilo u odnosu na neke prethodne vlade", rekao je Vulin i ocenio da se ranije dogovori nisu pravili.

Lokalni izbori na Kosovu biće održani 3. novembra, a srpski zvaničnici pozvali su Srbe da na njih izađu jedinstveno.

Srbi sa severa Kosova za sada su naveli da neće izaći na izbore koje organizuje Priština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi sa Severa traže konsultacije sa Vladom o kosovskim izborima

Izvor: Kurir, 15.Jul.2013

Vlada Republike Srbije će ispoštovati svoje obaveze koje je preuzela Briselskim sporazumom, a to znači da će izbora biti, a kako ćemo na te izbore izaći ostaje da svi zajedno procenimo šta je najpametnije i najbolje za Srbe, naveo je Aleksandar Vulin..LEPOSAVIĆ - Predstavnici Srba sa severa Kosova...

Nastavak na Kurir...

Vulin:Vlada Srbije će imati jasan stav o kosovskim izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jul.2013

Vlada Srbije će izneti jasan stav o lokalnim izborima koji će novembra biti na Kosovu, rekao je danas u Leposaviću direktor Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin. Po njegovim rečima, Vlada će poštovati obaveze koje je preuzela Briselskim sporazumom, što znači da će izbora biti. "Kako...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.