Vrtoglavi uspon od devojčice s Kosova do britanskog brenda br. 1

Izvor: B92, 07.Dec.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtoglavi uspon od devojčice s Kosova do britanskog brenda br. 1

Rita Ora je jedna od najprodavanijih pevačica današnjice, glumica, modna dizajnerka, lice kozmetike, devojka sa neverovatnim kontaktima. Sve to je čini najboljom biznis ženom u Britaniji. Ali, u čemu je tajna?

Kako je sa samo 24 godine Rita Ora uspela da od devojčice s Kosova postane jedna od najpopularnijih zvezda na planeti?

Rita Ora je imala samo godinu dana kada su se njeni roditelji iz Prištine preselili u London. Njen otac je bio vlasnik lokalnog paba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kom je Rita otrkila da ima potencijal da postane velika zvezda. Kasnije je upisala prestižnu srednju školu za talente koju su pohađale mnoge britanske zvezde.

Nakon što je gostovala kao prateći vokal u nekoliko hitova Rita je imala sreću da upozna američkog repera Džej Zija. Njih je upoznala njena menadžerka Sara Stenet koja je zaslužna za uspeh Eli Guding, Džesi Džej i drugih mladih zvezda.

Samo u roku od 48 sati otkako je Džej Zi čuo Ritine pesme pevačica je potpisala ugovor za njegovu producentsku kuću Roc Nation. Prvi album snimila je u Njujorku, a svetu se predstavila pesmom “R.I.P.“, koja je odmah bila broj jedan na svetskim top listama. Uspeh je potvrdila i BRIT nagrada za najbolju novu zvezdu.

Platinasto plava kosa, crvene usne i stalno koketiranje između glamuroznog i uličnog stila je ono što je čini jedinstvenom.

Kako se ne plaši da pomera granice Ritine kombinacije ostanu vrlo lako upamćene. Štaviše, za kratko vreme pevačica je bila zaštitno lice brendova poput Calvin Klein, Supera, Cavalli, DNKY, a Madona lično ju je zvala da reklamira njenu kolekciju Material Girl.

Da se nije zadovoljila samo reklamiranjem tuđih brendova Rita se okrenula i dizajniranju svog. Njena debitantska kolekcija za čuveni brend Adidas je prepuna sportskih i uličnih komada kojima je momentalno osvojila tinejdžere od Japana do Evrope.

Dok je Kejt Mos morala da čeka skoro deceniju kako bi Rimel obratio pažnju na nju, Riti je to mnogo lakše pošlo za rukom.

Ne samo što je zaštitno lice čuvene kozmetičke kuće, već je lansirala i svoju kolekciju karmina i lakova za nokte. Da se saradnja odvija na obostrano zadovoljstvo svedoči i činjenica da će se nove linije kozmetike s potpisom Rite Ore u prodaji naći od marta.

Ako vam kažemo da je jedna od najboljih prijateljica Džej Zija onda pretpostavljate čije sve brojeve ima u imeniku i koliko je dobro povezana sa ljudima.

Eli Guding, Piksi Geldof, Aleksa Čung, Hari Stajls, Kara Delevinj, Zek Efron, Kejt Mos, Keli Roland i mnogi drugi samo su neki od prijatelja u Britaniji, ali i preko okeana sa kojima je uslikana u druženju.

Iako je početak njene karijere svakako obeležilo poređenje s Rijanom, čak je i sama pevačica kada ju je upoznala priznala sličnost: “Upravo sam upoznala britansku verziju mene“. Na poređenje s Rijanom, mlada Britanka je stavila tačku i rekla da to može samo da joj prija, ali da nikoga ne imitira.

Iako su je povezivali sa mnogim poznatim muškarcima, istina je da je pravu vezu imala sa di-džejem Kalvinom Harisom.

Par je raskinuo u junu ove godine i to tako što ju je on ostavio putem Tvitera. I pored toga Rita tvrdi da ga i dalje obožava i da je on jednostavno bio „pravi čovek u pogrešno vreme“.

Kako mogući razlog navodi se njena prevara, a poznato je da je iz sličnih razloga raskinula i sa Robertom Kardašijanom.

Pevačica se trenutno zabavlja sa Rikijem, sinom multimilionera Tomija Hilfigera.

Iako nam nije jasno kada spava Rita je počela i da glumi i dobila ulogu u jednom od najiščekivanijih filmova ikada “50 nijansi siva“. Pevačica će glumiti Miu, sestru Kristijana Greja.

“Jako mi je drago što sam deo toga. Iako je uloga epizodna to je otvorilo vrata mojoj glumačkoj karijeri, ali još uvek ne želim ništa da otkrivam. Interesovanje svakako postoji“, rekla je.

Ambiciozna Rita čija se kompanija zove Ora Multi Services pustila je „pipke“ u mnoge delatnosti, a osim toga poseduje i brojne nekretnine – kuće u Velikoj Britaniji, Americi i rodnom Kosovu.

Na sve to, Rita je nedavno kupila čitav kosovski fudbalski tim koji se zove Prištinski anđeli. Iako još uvek nisu počeli da igraju, Riti će porodica pomoći, a klub će voditi njena sestra Elena.

“Ništa nije nemoguće. Imam divne ljude oko sebe. Moja sestra i porodica uvek gledaju sve na krupnom planu. Imam pravo malo carstvo jer mi je najvažnije da obezbedim porodicu i da znam da su oni dobro“, zaključila je dvadesetčetvorogodišnja Rita.

foto: Beta/AP
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.