Trojica kosovskih Srba ostaju u pritvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica kosovskih Srba ostaju u pritvoru

Osnovni sud u Prištini potvrdio je svoju raniju odluku da trojica Srba, koje kosovsko tužilaštvo sumnjiči da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, ostaju u sudskom pritvoru do 24. decembra.

Advokat jednog od trojice pritvorenih Miloš Delević izjavio je za RTS da je Osnovni sud potvrdio prethodnu odluku o sudskom pritvoru i najavljuje podnošenje žalbe.

Prethodno je Apelacioni sud naredio preispitivanje odluke o pritvoru, jer nije bilo dovoljno dokaza za njihovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zadržavanje.

Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić uhapšeni su prošlog meseca u policijskoj akciji u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Odluka o novom suđenju doneta je nakon intervencije Apelacionog suda da se o njihovom ostanku u pritvoru ili oslobađanju ponovo odlučuje, a koji je naložio preispitivanje odluke o pritvoru, jer nije bilo dovoljno dokaza za njihovo zadržavanje.

Advokat Dejan Vasić kaže da ponašanje specijalnog tužilaštva predstavlja "pravosudnu sramotu", jer svoj zahtev nisu ni dopunili ni postupili po nalogu koji je dao Apelacioni sud.

"Specijalni tužilac je danas u sali usmeno nešto malo dopunio taj svoj zahtev i ostao pri starom za koji je Apelacioni sud sam rekao da nije pravosnažan", rekao je Vasić.

Advokat Negovan Šaranović naglasio je da poništajem prestaju sve pravne posledice akta koji je donet.

"Na osnovu te kvalifikacije okrivljeni treba da budu pušteni na slobodu i nalaze se trenutno u protivpravnom pritvoru", rekao je Šaranović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sud u Prištini danas o pritvoru za trojicu Srba

Izvor: RTS, 17.Dec.2018

Trojica Srba koje kosovska policija sumnjiči da su umešani u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića 16. januara u Kosovskoj Mitrovici biće izvedeni pred sud, koji treba da odluči o njihovom pritvoru. . Osnovni sud...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.