To bi značilo da Evropa prihvata etničko čišćenje...

Izvor: B92, 13.Avg.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"To bi značilo da Evropa prihvata etničko čišćenje..."

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić ponovo se oglasio povodom ideje o “razgraničenju Srba i Albanaca” na Kosovu i Metohiji.

“Prihvatanje “dogovora” o etničkom razgraničenju Srba i Albanaca, podelom teritorije i dovođenjem 70.000 Srba pred mogući egzodus i naše drevne svetinje u opasnost značilo bi da Evropa prihvata ideju dogovorenog i konačnog etničkog čišćenja KiM kao legitimno rešenje. To je opasan presedan sa nesagledivim posledicama koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neminovno podstaći primenu ovakvog modela širom kontinenta. Zemlje članice EU su pred istorijskom odgovornošću ako politički podrže ovaj scenario koji nas vraća u tragične godine ratova prilikom raspada bivše Jugoslavije devedesetih godina”, naveo je Janjić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Savo Janjić: Dogovorom o etničkom razgraničenju Evropa prihvata etničko čišćenje na KiM

Izvor: Beta, 13.Avg.2018

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić danas je ponovo reagovao zbog ideje o razgraničenju Srba i Albanca, navodeći da bi prihvatanjem tog predloga Evropa prihvatila etničko čišćenje Kosova i Metohije kao legitimno rešenje.Janjić je na svojoj Fejsbuk stranici upozorio da takvo rešenje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.