Švedska: Oslobođen optužbi za Ćušku

Izvor: B92, 29.Nov.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska: Oslobođen optužbi za Ćušku

Stokholm -- Drugostepeni sud u Švedskoj oslobodio srpskog državljanina Milića Martinovića, ranije osuđenog na doživotnu kaznu zatvora za zločine na Kosovu 1999.

Martinović (35) je bio osuđen pred prvostepenim sudom u Stokholmu 20. januara za teške zločine protiv čovečnosti, uključujući učestvovanje u ubistvu 41 kosovskog Albanca u selu Ćuška kod Peći 1999. godine.

Konačna odluka po žalbi odbrane na presudu prvostepenog suda trebalo bi da bude donesena 19. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << decembra, ali je Martinović pušten na slobodu još juče, navodi švedski dnevni list "Dagens niheter".

Suđenje u okviru drugostepenog postupka završeno je prošle nedelje.

Martinovićev advokat Bertil Šulc rekao je za švedsku novinsku agenciju TT da je ovakva odluka rezultat dvogodišnjeg napornog rada.

Milić Martinović, koji je uhapšen u Švedskoj u aprilu 2010. godine, sve vreme je tvrdio da ima alibi i da nikada nije bio u selu Ćuška.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Švedskoj oslobođen Srbin prethodno osuđen za zločine na Kosovu

Izvor: Blic, 29.Nov.2012

Drugostepeni sud u Švedskoj oslobodio je srpskog državljanina Milića Martinovića, koga je početkom godine prvostepeni sud ove zemlje osudio na doživotnu kaznu zatvora za zločine na Kosovu 1999. godine, izjavio je njegov advokat Bertil Šulc. ..Martinović (35) bio je osđen u prvostepenom sudu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.