Stojanović: Pajtiću smeta sloga naroda oko Uneska

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Pajtiću smeta sloga naroda oko Uneska

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je da je lider demokrata Bojan Pajtić otišao korak dalje u političkom neukusu.

Osim toga, Stojanović je naveo da je Pajtić uoči izjašnjavanja Generalne konferencije Uneska o Kosovu u svet poslao lažnu sliku da srpski narod nije složan u borbi za odbanu svojih svetinja.

"Pajtić je danas u političkom neukusu otišao korak dalje nego što je iko mogao da očekuje, optuživši Vladu Srbije i njene predstavnike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za pokušaj političkog profitiranja na temi borbe protiv prijema Kosova u Unesko, iako ta svenarodna, nacionalna kampanja nijednog trenutka nije imala stranačke boje", naveo je Stojanović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je naveo da je sramno to što Pajtić nije mogao da se suzdrži makar nekoliko dana do izjašnjavanja Generalne konferencije Uneska, već je morao da u svet pošalje lažnu sliku da srpski narod nije složan u borbi za odbranu naših svetinja.

Prema njegovim rečima, srpski narod i institucije su proteklih sedmica pokazali divljenja vredno jedinstvo okupljajući sve snage i resurse u odbrani onoga što nam je najvrednije, a to su naš identitet, koreni i kulturna baština na Kosovu i Metohiji.

"Pravo čudo je da sloga koju naš narod ima oko jedne ovako važne teme može ikome da smeta", naveo je Stojanović.

Stojanović je rekao da je vlada koju je predvodila Pajtićeva stranka u nasleđe ostavila katastrofalne sporazume o diplomama, tablicama, integrisanim prelazima, kao i da je pristala na slabljenje uloge Unmika na Kosovu i Metohiji, čime su srpski nacionalni interesi pretrpeli nesagledivu štetu.

Pajtić tvrdi da vlast već zna da Kosovo neće biti u Unesko, ali izvodi farsu od svojih "lažnih diplomatskih napora" da to spreči.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.