Srbija nije nudila priznanje Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija nije nudila priznanje Kosova"

Šef prištinskog tima za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri demantovala je da su predstavnici Beograda u okviru dijaloga nudili njenom timu priznanje nezavnisnosti Kosova u zamenu za sever pokrajine, ali nije isključila mogućnost da je o tome bilo reči u neformalnim kontaktima.

Na pitanje Radija Slobodna Evropa da li ima saznanja o navodima člana njenog tima Lirima Grajčevcija da mu je tokom jedne runde razgovora šef beogradskog tima Borko Stefanović nudio priznanje nezavnisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u zamenu za sever Kosova, ona je odgovorila:

"Jedino što mogu da vam potvrdim jeste da se tokom zvaničnih razgovora u Briselu govorilo isključivo o onome što je bilo na dnevnom redu - o tehničkim pitanjima koja su bila predmet usaglašavanja. Ja nisam čula ono što se govorilo po koridorima", rekla je ona.

Tahiri je dodala da "ako Stefanović pokuša da na dnevni red stavi bilo šta što spada u domen političkih pitanja - to će ozbiljno ugroziti dijalog".

Ona je navela da se Priština zalaže za nastavak tehničkog dijaloga sa Beogradom, dodajući da su "crvene linije" prištinskog tima da "o suverenitetu, teritorijalnom integritetu i unutrašnjem uređenju" nema razgovora sa Srbijom.

Kako je rekla, evropski zvaničnici implicitno poručuju Srbiji da je priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosmeta uslov za integracije u Evropsku uniju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.