Bogdanović: Kfor i Srbi da sednu za pregovarački sto

Izvor: Blic, 20.Okt.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Kfor i Srbi da sednu za pregovarački sto

Ministar za Kosovo i Metohiju u vladi Srbije Goran Bogdanović izjavio je danas da Beograd radi na tome da Kfor i predstavnici Srba na Kosovu sednu za sto i reše problem snabdevanja jedinica bez međusobnog uslovljavanja.

Bogdanović je istovremeno pozvao Srbe sa severa Kosova da pokažu visok stepen odgovornosti i da ne nasedaju na provokacije i da mirnim putem štite svoje interese.

On je u izjavi agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beta upozorio da "svaka upotreba sile u situaciji prepunoj tenzija može da dovede do neželjenih i nesagledivih posledica.

Bogdanović je pozvao Kfor i Euleks da ne primenjuju silu na severu Kosova, jer primena sile ne može dovesti do održivih i trajnih rešenja.

Beograd čini sve da do tog sastanka dođe jer jedino razgovorom i kompromisom može da se reši nastala kriza. Bogdanović je izrazio žaljenje što su se ostvarile najave o nasilnom preuzimanju prelaza dodajući da nikome nije u interesu, pa ni Kforu da se situacija na Kosvou zaoštrava.

"Svi akteri krize moraju biti svesni činjenice da svako nasilje može proizvesti još veću nesreću", rekao je on.

Zato bi, dodao je on, Kfor i Srbi sa severa Kosova trebalo da iskoriste juče pokazanu dobru volju da za rešavanje problema organizujju sastanak na kome bi se postigao sporazum.

Bogdanović je još kazao da su Srbi pokazali volju da mirnim putem dođu do kompromisa i da na tom stavu moraju istrajati.

Povezane vesti: Novicki: Kfor će nastaviti da uklanja barikade Analitičari: Novi zahtevi Srba otežavaju situaciju Kriza na barikadama: Kfor ponovo baca suzavac na građane Miting podrške danas u Gračanici Bogdanović: Srbi pokazali spremnost za mirno rešenje
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanović: Beograd radi na sastanku KFOR-a i Srba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Okt.2011

Ministar za Kosovo u vladi Srbije Goran Bogdanović izjavio je danas da Beograd radi na tome da KFOR i predstavnici Srba na Kosovu sjednu za stol  i riješe problem opskrbe medjunarodnih snaga  bez medjusobnog uvjetovanja. Bogdanović je istovremeno pozvao Srbe sa sjevera Kosova da pokažu visok...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Srbi i Kfor, hitno na pregovore"

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da Beograd radi na tome da Kfor i predstavnici Srba na Kosovu sednu za sto i reše problem snabdevanja jedinica, bez međusobnog uslovljavanja...Bogdanović je pozvao Srbe sa severa Kosova da pokažu visok stepen odgovornosti i da ne nasedaju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Bogdanović pozvao Srbe da trezveno reaguju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2011, 00:11

Ministar u Vladi Srbije Goran Bogdanović upozorio je u četvrtak uveče da Srbi na Kosovu moraju odmereno i trezveno reagovati, te naveo kako Kfor ima autorizaciju da se kreće po celom Kosovu. "Ukoliko ne budemo adekvatno reagovali u smislu da izbegavamo svaku vrstu sukoba, može doći do eskalacije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.