Simić o položaju Srba sa američkim kongresmenima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić o položaju Srba sa američkim kongresmenima

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić, sastao se danas sa delegacijom američkih kongresmenima koji borave na Kosovu i Metohiji, sa kojima je razgovarao o položaju Srba na Kosovu.

Kongresmene je zanimao politički, ekonomski, i bezbednosni položaj Srba na Kosovu, saopštila je Srpska lista.

Kako se navodi u saopštenju, sastanak je bio sadržajan, a američki kongresmeni su izrazili zainteresovanost za unapređenje svih vidova saradnje i podrške srpskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajednici koja živi na Kosovu, kako bi im omogućili strateško i jače pozicioniranje na lokalnom i centralnom nivou i na taj način ostvarili prava koja su im zagarantovana.

Šef poslaničkog kluba Srpske liste izrazio je očekivanja da Priština preuzme odgovornost i u Briselu sa delegacijom Beograda dogovori i definiše proces uspostavljanja Zajednica srpskih opština, jer formiranjem Zajednice, srpski narod tako postaje potpuno ravnopravan u upravljanju institucijama i donošenju odluka na Kosovu i Metohiji.

On je preneo stav srpske zajednice da je u ovom trenutku najvažnije da se otkloni svaki vid frustracije i tenzija koje su prisutne kako bi se na taj način nastavio proces normalizacije odnosa između albanske i srpske zajednice.

On je kongresmenima ukazao da je Srpska lista jedan od najodgovornih i konstruktivnih političkih subjekata u kosovskoj skupštini.

Parlamentarna grupa Srpske liste, kako je podsetio, i dalje nastavlja sa političkim protestom neučestvovanja u radu centralnih institucija, zbog zakona koji su usvojeni u Skupštini a koji imaju jednostranu pravnu osnovu i iz čijih procesa izrade i usvajanja su bili isključeni srpski politički predstavnici.

To su pre svega zakoni o Trepči, verifikaciji imovine i zakon o strateškim investicijama, zakoni koji nisu zaštitili vitalne interese opština sa Srpskom većinom i imovine Srpske zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji, naveo je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Simić o položaju Srba sa delegacijom američkih Kongresmena

Izvor: BKTV News, 19.Feb.2017

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić, sastao se danas sa delegacijom američkih kongresmenima koji borave na Kosovu i Metohiji, sa kojima je razgovarao o položaju Srba na Kosovu...Kongresmene je zanimao politički, ekonomski, i bezbednosni položaj Srba na Kosovu, saopštila je Srpska...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.