Sednica suda u Prištini o pritvoru za uhapšene Srbe

Izvor: RTS, 24.Nov.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica suda u Prištini o pritvoru za uhapšene Srbe

U Osnovnom sudu u Prištini završena je sednica suda povodom odlučivanja o predlogu specijalnog kosovskog tužilaštva da se odredi pritvor do 30 dana trojici Srba, uhapšenih juče u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Odluka se očekuje oko 17 sati.
Sva trojica imaju angažovane advokate, rekao je Tanjugu potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srpske liste Igor Simić.

Uhapšeni su dali izjavu sudu samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadano.
Četvrti Srbin, koji je takođe uhapšen juče, treba da bude priveden u sudu u Kosovskoj Mitrovicim jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Advokat jednog od uhapšenih, Dejan Vasić, rekao je ranije da mu je čudno šte se uhapšeni izvode pred sudiju u Prištini i da misli da bi trebalo da budu saslušani u Mitrovici.

Na severu Kosova i Metohije situacija je od jutros mirna. Odžana je i sednica kriznog štaba četiri srpske opštine sa koje je poslata poruka da Srbi ostanu pribrani.  
U danu hapšenja jedan od zaključaka Kriznog štaba bio je da se odmah puste uhapšeni građani Kosovske Mitrovice ili da se ponude validni dokazi. 
Predsednik Srbija Aleksandar Vučić sinoć je istakao da je za Srbiju od ključnog značaja da se otkriju ubice Olivera Ivanovića, ali oni koji su stvarne ubice, a ne oni koje bi neko želeo da vidi kao ubice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.