Priština: Uhapšeni Srbi u sudu, počelo ročište

Izvor: B92, 24.Nov.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Uhapšeni Srbi u sudu, počelo ročište

U Osnovnom sudu u Prištini počelo je ročište o zahtevu Specijalnog tužilaštva za određivanje mere pritvora za osumnjičene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Ivanovića pritvoreni su Dragiša Marković, Saša Đurić i Nedeljko Spasojević.

Marković i Spasojević su pripadnici kosovske policije.

Ročište se održava u Odeljenju teških krivičnih dela.

Kako saznaju prištinski mediji, tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zastupa specijalni tužilac Sulj Hodža, koji će, kako se očekuje, zatražiti meru pritvora od 30 dana za trojicu osumnjičenih.

Medijima nije dozvoljeno da prate ročište.

Saša Ćurić, četvrti uhapšeni u akciji kosovske policije zbog ometanja policije prilikom hapšenja, biće priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Prema rečima advokata Dejana Vasića, koji brani jednog od trojice uhapšenih za ubistvo Ivanovića, Ćurić će pred sudom, pošto se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, odgovarati za ometanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

Svoj četvorici u nedelju oko šest sati ujutru ističe zadržavanje u policiji do 48 sati, i u tom roku treba da bude doneta odluka o predlogu tužioca da im se odredi pritvor do 30 dana.

Pritvor je specijalno kosovsko tužilaštvo u Prištini zatražilo da sud odredi za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu Markovića, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića.

Uhapšeni su juče saslušani pred inspektorima kosovske policije.

Svoj četvorici je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati u policiji.

Što se tiče saslušanja pred tužiocem, on može da ispita uhapšene u svakom trenutku - ili u roku od 48 sati ili kasnije, kako se i očekuje.

Ivanović je ubijen 15. januara oko 9 h ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica suda u Prištini o pritvoru za uhapšene Srbe

Izvor: RTS, 24.Nov.2018

U Osnovnom sudu u Prištini završena je sednica suda povodom odlučivanja o predlogu specijalnog kosovskog tužilaštva da se odredi pritvor do 30 dana trojici Srba, uhapšenih juče u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.