Izjave Drevsa zabrinjavajuće

Izvor: B92, 25.Nov.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izjave Drevsa zabrinjavajuće"

Zvečan -- Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović ocenio kao zabrinjavajuće izjave komandanta Kfora Erharda Drevsa o mogućoj eskalaciji nasilja na severu Kosova.

Milović je za KiM radio iz Čaglavice kazao da Kfor "radi onako kako Priština odlučuje", a Srbi sa severa Kosova "neće pogoršati bezbednost i narušiti ionako tešku situaciju".

"Očigledno je da te najave dolaze iz Prištine. Kako sam Drevs kaže, Priština postaje nervozna, a mi očekujemo od njega i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih predstavnika Kfora da u skladu sa mandatom i u skladu sa Rezolucijom 1244 održe stabilnost i bezbednost svih koji žive na Kosovu i Metohiji", kazao je predsednik opštine Zvečan.

Prema njegovim rečima, nisu istinite tvrdnje da barikade ograničavaju kretanje vojnika Kfora.

"Kfor ima punu slobodu kretanja i sa predstavnicima Kfora smo se dogovorili da jednostranih poteza ne sme biti. Sa druge strane, kao odgovor imamo pokušaj nasilnog razbijanja barikada u Dudinom kršu", kazao je Milović.

Podsetimo, Drevs je u intervjuu za sajt oružanih snaga Nemačke, ocenio da bi nova eskalacija na severu Kosova bila moguća "samo u slučaju izbijanja nasilja većih razmera", ali da do eskalacije "svakako neće doći zbog nesrazmernih postupaka Kfora".

"Do eskalacije bi moglo da dodje i ako bi vlada u Prištini izgubila strpljenje i pokušala da sprovede punu kontrolu na severu Republike Kosovo. Pored toga mogli bi naravno i zainteresovani krugovi sa severa Kosova da podstiču eskalaciju i to treba sprečiti", ocenio je komandant Kfora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Priština nervozna, a KFOR radi u njenu korist"

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2011

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je KFOR radi onako kako Priština odlučuje i da Srbi sa severa Kosova i Metohije neće pogoršati bezbednost i narušiti ionako tešku situaciju...Milović je za KiM radio rekao da je izjava komandanta KFOR-a Erharda Drevsa da na severu Kosmeta može...

Nastavak na Vesti-online.com...

Milović: Zabrinjavajuće izjave Drevsa

Izvor: RTS, 25.Nov.2011

Izjave komandanta Kfora Erharda Drevsa o mogućoj eskalaciji nasilja na severu Kosova su zabrinjavajuće za sve koji žive u Pokrajini, kaže predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović. ..Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović ocenio je da su izjave komandanta Kfora Erharda Drevsa o mogućoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.