Pripadnik OVK Tomor Morina ostaje u pritvoru mesec dana

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnik OVK Tomor Morina ostaje u pritvoru mesec dana

Bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Tomoru Morini, koji je u sredu uhapšen na graničnom prelazu Blace u Severnoj Makedoniji, Osnovni sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Morina je na predlog javnog tužilaštva u toj zemlji dobio meru ekstradicionog pritvora na osnovu raspisane međunarodne poternice Interpola Srbije, prenosi portal A1on.

Nakon njegovog saslušanja u prisustvu advokata, kao i procene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << činjenica i dokaza u predlogu, nadležni sudija je odredio meru pritvora od 30 dana, saopštio je Krivični sud u Skoplju.

U odnosu na postupak za ekstradiciju, iz Krivičnog suda navode da će o tome odlučivati nadležno Ministarstvo pravde Severne Makedonije.

Morinu, koji je uhapšen u sredu, srpsko Tužilaštvo za ratne zločine sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništa na Kosovu i Metohiji.

Prištinski mediji navode da je Morina učestvovao u borbama u kosovskoj oblasti Dukađini, zaključuje se u tekstu A1on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.