Ministarstvo pravde tražiće izručenje Tomora Morine

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde tražiće izručenje Tomora Morine

Ministarstvo pravde tražiće od Severne Makedonije izručenje bivšeg pripadnika Oslobodilačke Vojske Kosova (OVK) Tomora Morine, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE).

Ministarsvo je potvrdilo za RSE da je zvanično obavešteno da su vlasti Severne Makedonije lišile slobode Morinu.

Morinu tužilaštvo u Srbiji tereti za navodne zločine počinjene na Kosovu pre 20 godina, a uhapšen je u Severnoj Makedoniji, nakon izdatog naloga Srbije, po osnovu zahteva Interpola Srbija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije za RSE je rečeno da Morinu terete za zločin protiv civilnog stanovništva u Đakovici na Kosovu 1999. godine.

Krivični sud u Skoplju je prethodno saopštio da je odredio ekstradicioni pritvor bivšem pripadniku OVK Tomoru Morini za kojim je Srbija raspisla međunarodnu poternicu.

Morinu je makedonska policija ove sedmice uhapsila na graničnom prelazu "Blace" na osnovu poternice koju je Interpol raspisao na zahtev Srbije.

U saopštenju skopskog krivičnog suda se navodi da je pritvor bivšem pripadniku OVK "određen radi ekstradicije po raspisanoj poternici Interpola - Srbija".

Sudija za prethodni postupak je, kako se precizira, po saslušanju uhapšenog i u prisustvu njegovog branitelja prihvatio predlog državnog tužilaštva i Morini odredio pritvor od 30 dana u vezi sa postupkom za ekstradiciju o kojem odlučuje Ministarstvo pravde.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.